Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Σ.Ο Ν.Φιλαδέλφειας:ΠΟΑ 2011: Δεν τα καταφέραμε...

Σ.Ο Ν.Φιλαδέλφειας:ΠΟΑ 2011: Δεν τα καταφέραμε...

Τελικά δεν τα καταφέραμε. Έγινε αυτό που κανείς δεν περίμενε πως θα συμβεί. Με τη ήττα την Κυριακή 27/2 στο τελευταίο γύρο απέναντι στο πρωτοπόρο Αιγάλεω με σκορ ½ - 4½, καθόλου αντιπροσωπευτικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο ΣΟΝΦ ισοβάθμησε σε πόντους και βαθμούς με τον Πανελλήνιο ΓΣ και τελικά υποβιβάστηκε στη...
Β Εθνική μαζί με το Παγκράτι, καθώς στο τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας (πόντοι στην πρώτη σκακιέρα) υστερούσε κατά μισό βαθμό...

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το αποτέλεσμα αδικεί κατάφωρα τον ΣΟΝΦ, που στην αρχή του πρωταθλήματος ορισμένοι τον συγκατέλεγαν μεταξύ των διεκδικητών μιας θέσης στην πρώτη τριάδα. Άλλωστε η ομάδα μας νίκησε τις 2 από τις 3 πρώτες ομάδες και απείλησε σοβαρά την πρώτη. Χρειάστηκε πολλά, μα πάρα πολλά στραβοπατήματα και χαμένες ευκαιρίες, μέχρι και τον τελευταίο γύρο, για να συμβεί το απευκταίο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το ότι αυτό το πρωτάθλημα ήταν το πιο σύνθετο και αμφίρροπο που έχουμε συμμετάσχει, με όλες τις ομάδες να βρίσκονται κοντά στη δυναμικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και τον τελευταίο γύρο ανάλογα με την εξέλιξη των αποτελεσμάτων ο ΣΟΝΦ θα μπορούσε να καταλάβει οποιαδήποτε θέση, από την 3η έως και την 8η!

Σε ένα τέτοιο σύνθετο όμιλο οπωσδήποτε βάρυνε η σημαντική αστάθεια που επέδειξε η ομάδα μας, και η πολύ κακή χρονιά που βρέθηκαν ορισμένοι βασικοί μας παίκτες.

Οι διαπιστώσεις αυτές δεν γίνονται για να δικαιολογηθεί ή να απαλυνθεί το αποτέλεσμα. Άλλωστε στο σκάκι μαθαίνουμε να είμαστε αντικειμενικοί, να στεκόμαστε αυτοκριτικά στην απόδοσή μας, να εξετάζουμε με θάρρος τα λάθη και τις αδυναμίες, να μαθαίνουμε από την ήττα ώστε να βελτιωνόμαστε. Και σίγουρα από την φετινή εμπειρία έχουμε να μάθουμε πολλά, και ελπίζουμε πως γρήγορα θα επανέλθουμε στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας μας: Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ - Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 5 – 7, Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Γ.Σ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ 4 – 8, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. - Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 6 – 6, Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Σ.Ο. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 4.5-7.5, ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ Ο.Σ. - Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 6.5-5.5, Α.Ο. ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Σ.Ο. - ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 5.5-6.5, Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ 4.5-7.5.

Στα ατομικά αποτελέσματα ξεχωρίζουν ο Θοδωρής Καλογριδάκης με 5/7, ο Χρήστος Τσαματσούλης με 4/6 και ο Γιώργος Καλογριδάκης με 4.5/7.

Παράλληλα με το πρωτάθλημα 2 ομάδες του ΣΟΝΦ συμμετείχαν στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας, ανεβάζοντας σε 28 τον αριθμό των σκακιστών και σκακιστριών που αγωνίζονταν κάθε Κυριακή με τα χρώματα της ομάδας της Φιλαδέλφειας.