Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΛΙΒΥΗ>Καντάφι:Θα γίνει νέο "Βιετνάμ"αν επιτεθεί το NATO..!

Από ξηράς και αέρος βομβαρδίζουν τα κυβερνητικά και μισθοφορικά -όπως καταγγέλλουν οι αντικαθεστωτικοί- στρατεύματα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, προκειμένου να ανακτήσουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι εξεγερμένοι, στα...
ανατολικά της χώρας.
«Θα γίνει νέο Βιετνάμ» προειδοποίησε ο Καντάφι «και θα γεμίσουν οι δρόμοι με αίμα αν αναμιχθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ».Ωστόσο, οι αντικαθεστωτικοί κάνουν συνεχώς εκκλήσεις προς τη Δύση για βοήθεια ώστε να ανατραπεί ο δικτάτορας.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όπλα σε ένα, σε δύο ή και σε τρία εκατομμύρια ανθρώπους και να ξεκινήσουμε νέο Βιετνάμ. Δεν μας νοιάζει, πια, για τίποτα» τόνισε από την Τρίπολη ο Καντάφι.
Το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο απαρτίζουν αντικαθεστωτικοί, ανακοίνωσε σήμερα ότι πιστεύει πως ο Νίγηρας, το Μάλι και η Κένυα αποστέλλουν στρατιώτες για να υποστηρίξουν τονΜουαμάρ Καντάφι .

«Υπάρχουν στοιχεία ότι η κυβέρνηση της Αλγερίας συμμετέχει σε αυτό»
πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Χαφίζ Γόγκα σε συνέντευξη Τύπου και σημείωσε ότι το Συμβούλιο θέλει οι ξένες χώρες να κάνουν αεροπορικές επιδρομές κατά των «αφρικανών μισθοφόρων» στη Λιβύη.

Οι δυνάμεις των εξεγερμένων στην ανατολική Λιβύη προτίθενται να κινηθούν προς τα δυτικά αν ο Καντάφι αρνηθεί να εγκαταλείψει την εξουσία, προσέθεσε εξάλλου ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου.
Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες ξένοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στα δυτικά σύνορα της Λιβύης, σε μια προσπάθεια να περάσουν στην Τυνησία, και ο ΟΗΕ κάνει έκκληση για την ασφαλή απομάκρυνσή τους. Ήδη, έχουν φύγει από την φλεγόμενη Λιβύη 70.000 ξένοι πολίτες.

Κι ενώ οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη προελαύνουν στα ανατολικά, οι ΗΠΑ προχωρούν σε επίδειξη δύναμης μετακινώντας πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και εξετάζοντας το ενδεχόμενο επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη ή ακόμα και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά πλοία πέρασαν τη Διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται στη Μεσόγειο με σκοπό να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια.
Τα πολεμικά πλοία USS Kearsarge και USS Ponceκαταπλέουν προερχόμενα από την Ερυθρά Θάλασσα ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το αεροπλανοφόρο USS Enterprise
πηγη:tanea