Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

"Live sex" Μάθημα σε Πανεπιστήμιο...!

Ένας καθηγητής σεξολογίας στο Πανεπιστήμιο του Northwestern το «τράβηξε» πάρα πολύ μακριά όταν διοργάνωσε μια προαιρετική ζωντανή παρουσίαση - για λόγους εκπαιδευτικούς.
O σεξολόγος -ψυχολόγος καθηγητής John Michael Bailey, προσκάλεσε τους σπουδαστές να παρακολουθήσουν ζωντανά, τις σεξουαλικές... αντιδράσεις μιας γυμνής γυναίκας να ερεθίζεται on stage με κάποιο σεξουαλικό βοήθημα (sex-toy), όπως ανακοίνωσε ο σταθμός NBC.

Περίπου 120 σπουδαστές παρευρέθηκαν στην επίδειξη, η οποία έγινε και υπό την εποπτεία του εξειδικευμένου σεξολόγου του Σικάγου Ken Melvoin-Berg, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα σπουδαστών.

Η ζωντανή διάλεξη-επίδειξη είχε σαν στόχο τις ερωτο-απαντήσεις σχετικά με τα φετίχ όπως δήλωσε ο καθηγητής των οικονομικών Pratik Shah. Οι σπουδαστές προειδοποιήθηκαν για τη φύση της κατηγορίας της συγκεκριμένης διάλεξης αρκετές φορές και μερικοί βγήκαν έξω από την τάξη, πριν από την επίδειξη.

Ο Pratik Shah σχεδόν οργισμένος δήλωσε ότι «Από το πουθενά, η κοπέλα άρχισε να πετάει αργά τα ρούχα της και στο τέλος ...τα εσώρουχά της. Ωστόσο οι φοιτητές αν και ήταν ανήσυχοι την ώρα της επίδειξης, αργότερα στην πρόοδό της, άρχισαν να εγκαταλείπουν. Κι επειδή πρόκειται για ενήλικες και είναι σαφές ότι είχαν κατάλληλη προειδοποίηση για το θέμα, επέλεξαν αυτό που θα έβλεπαν. Παρόλα αυτά θα ήθελα να δω και τις δυο πλευρές της ιστορίας», υπεράσπισε στο τέλος την επιλογή του καθηγητή, από κοινού με την διοίκηση.

Ωστόσο ο καθηγητής John Michael Bailey, δίνει τη δική του ερμηνεία δηλώνοντας ότι : «Η καταγραφή της διάλεξης είναι πολύτιμη γιατί μας βοηθά να καταλάβουμε τη σεξουαλική ποικιλομορφία», συμπλήρωσε δε ότι, «αν μια επίθεση εναντίον σας περιλαμβάνει αντικείμενα, όπως πέτρες και ξύλα, είναι ικανά να σας σπάσουν τα κόκκαλα, αλλά παρατηρώντας γυμνούς ανθρώπους στη σκηνή, να κάνουν ....ευχάριστα πράγματα δεν θα σας βλάψουν ποτέ».

Ο κοσμήτορας των σπουδαστών Burgwell Howard μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσε ότι αν «κάποιος εκπλήσσεται» από την επίδειξη αυτή «κακώς, γιατί συμπεριλαμβάνεται μέσα στην σειρά των ακαδημαϊκών ελευθεριών - εάν το εγκρίνει ή το αποδοκιμάζει.»

Η κατηγορία του μαθήματος του Bailey είναι δημοφιλέστατη, προσελκύοντας 622 σπουδαστές αυτό το εξάμηνο, νούμερο αξιοζήλευτο για ένα εξάμηνο και μια κατηγορία μόνο σε Ίδρυμα ανωτάτης εκπαίδευσης.