Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το άψυχο internet...το cybersex....και η μοναξιά..!

Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι τα αίτια της μοναξιάς και της απομόνωσης του ανθρώπου στην σύγχρονη εποχή που ζούμε οφείλεται στην οικονομική κρίση που πληγεί όλες τις κάστες και όλες τις... ηλικίες. Η στεγνή πραγματικότητα όμως είναι άλλη και προέρχεται ουσιαστικά από τον τρόπο που μεγαλώνουμε, την προσωπικότητα και κυρίως την αυτοπεποίθησή μας.
Οι επαφές μέσω διαδικτύου... ανθίζουν σε τραγικό βαθμό. Ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου φύλλου, ηλικίας και οικονομικής επιφάνειας συνομιλεί και συνευρίσκεται ερωτικά μέσα από μία κάμερα και πατώντας τα πλήκτρα. Μ’ αυτήν την απλή διαδικασία ουσιαστικά μπορεί να... παρουσιαστεί υπό μία άλλη ταυτότητα χωρίς να είναι υποχρεωμένος να προδώσει τα πραγματικά του χαρακτηριστικά.

Έτσι απλά και ανώδυνα ο καθένας κρύβεται πίσω από μία οθόνη και εκφράζεται ελεύθερα χωρίς ταμπού, προκαταλήψεις και ενοχές.

Ένας άνθρωπος όμως που τα έχει βρει με τον εαυτό του, έχει αποδεχτεί τις σωματικές του ατέλειες ή τουλάχιστον προσπαθεί να τις βελτιώσει ή να τις αφαιρέσει τελείως δεν είναι αναγκασμένος να διατηρεί ερωτικές επαφές μέσω διαδικτύου. Αντιθέτως, επιδιώκει το ερωτικό άγγιγμα που θα του χαρίσει πέρα από την σαρκική και πνευματική ευχαρίστηση. Δεν χρειάζεται να προσποιηθεί ότι είναι κάποιος άλλος γιατί είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του.

Η ανάγκη για σαρκική επαφή είναι απαραίτητη για την πνευματική, ψυχολογική και ψυχική ισορροπία του ανθρώπου, όπως ο αέρας και το νερό. Η έλλειψή της, έχει αργά αλλά εμφανή και χρόνια αρνητικά αποτελέσματα. Επομένως, είναι απολύτως απαραίτητο να διορθώσουμε τις σωματικές μας ατέλειες ώστε να απελευθερωθούμε σαν άτομα, να είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα του εαυτού μας και να κοινωνικοποιηθούμε, διώχνοντας από μέσα μας την αγοραφοβία, την απομόνωση και την μοναξιά.

Πηγή:zougla.gr