Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σκακιστικός Ο.Ν.Φ: 3ο Εαρινό Ανοικτό Τουρνουά

«3ο Εαρινό Ανοικτό Τουρνουά Σ.Ο.Ν.Φ.»
Εσωτερκό Πρωτάθλημα του ΣΟΝΦ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει το τρίτο Εαρινό ανοικτό σκακιστικό τουρνουά και Εσωτερικό Πρωτάθλημα του Σ.Ο.Ν.Φ. . Θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ. καθώς και σκακιστές/στριες ομόρων συλλόγων. Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 36.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά – κοντά στην είσοδο του Άλσους), Νέα Φιλαδέλφεια, (μετάβαση λεωφορεία αριθμός Α9, Β9 στάση Κομπαρσίτα, και το Β8).

Ημέρες των αγώνων ορίζονται :

1ος Γύρος Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

2ος Γύρος Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

3ος Γύρος Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

4ος Γύρος Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

5ος Γύρος Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

6ος Γύρος Πέμπτη 14 Απριλιου 2011

7ος Γύρος Πέμπτη 28 Απριλιου 2011

Ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 6:00 μ.μ.

Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους) θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο τρεις μέρες πριν τον επόμενο γύρο κατόπιν συμφωνίας τω δύο αντιπάλων και ενημέρωσης του διαιτητή.

Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.

Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή.

Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.



ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.

Μηδενίζεται μετά πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση.



ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:

α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα,

β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας,

γ) Αριθμός νικών



ΕΠΑΘΛΑ

θα δοθούν Κύπελο στον πρώτο και μετάλλια στους δύο επόμενους της τελικής κατάταξης του τουρνουά, επίσης θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους σκακιστές του ΣΟΝΦ, στους: πρώτο νέο -14, πρώτη νεάνιδα -14, πρώτο νέο -16 και νεάνιδα -16 θα δωθούν σκακιστικά βιβλία με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν 3 τουλάχιστον συμμετοχές ανά κατηγορία



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΙ

Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος. Διαιτητής Αγώνων είναι ο διεθνής Διαιτητής Βαζελάκης Οδυσσέας και ο Ταμβάκος Παναγιώτης. Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: sonfilad@yahoo.gr και τον Βαζελάκη Οδυσσέα τηλ. 2102528417 και 6936877326 e-mail odysulys@yahoo.gr