Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

ΤΡΟΪΚΑ: “Κόψτε το επίδομα ανεργίας”..!

Ακόμα μια δήλωση-σοκ για τον 'Ελληνα πολίτη από την Κομισιόν. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή για τα επιδόματα ανεργίας ο επίτροπος 'Ολι Ρέν εξέφρασε εμμέσως τις αμφιβολίες του για το δικαίωμα των ανέργων-μισθωτών να παίρνουν επίδομα ανεργίας.
Συγκεκριμένα, η ΕΕ, αναφέρει ότι η παροχή του επιδόματος ανεργίας...
στους ανέργους θα παρέχεται μετά από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ανέργων και προαναγγέλλει τη δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους.
Πιο συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο κ Ρεν επισημαίνεται ότι "για το 2012 το ποσό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία” και καταλήγει πως “θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αναμενόμενο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να εξοικονομηθεί εάν βελτιωθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου πραγματοποιείται ο έλεγχος των περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων ή με την καλύτερη στόχευση και την δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων”.
πηγη:newsbomb.gr