Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

O "ΚΟΣΜΟΣ" μας:Οι γέροντες καταδίκασαν σε θάνατο 14χρονο κορίτσι

Μια τυχαία συνάντηση κοντά στον φοίνικα, που απέχει µόλις µερικά µέτρα από την κρεβατοκάµαρά της, είχε ως κατάληξη να µαστιγωθεί µέχρι θανάτου ένα 14χρονο κορίτσι στο Μπανγκλαντές.
Η Χένα Ακτέρ είχε βγει για να πάει στην τουαλέτα, όταν συνάντησε τον ξάδελφο και γείτονά της Μαχµπούµπ που τη φίµωσε και την ξυλοκόπησε. Η επίθεση ήταν τόσο βίαιη, που το κορίτσι... δεν µπορούσε να περπατήσει ή να µιλήσει. Οµως το συµβούλιο των γερόντων του χωριού, αντί να τιµωρήσει τον θύτη, την κατηγόρησε ότι είχε παράνοµες σχέσεις µε έναν παντρεµένο άντρα και την καταδίκασε να υποστεί 

101 βουρδουλιές. Έτσι την περασµένη εβδοµάδα ο πατέρας της µετέφερε το κορίτσι, που δεν µπορούσε να σταθεί καλά καλά στα πόδια του, στην πλατεία του χωριού, όπου µαστιγώθηκε µέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Έξι ηµέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκοµείο. Με αφορµή την υπόθεση αυτή οι Αρχές του Μπανγκλαντές προσπαθούν να περιορίσουν τη δύναµη των τοπικών συµβουλίων των γερόντων που αποδίδουν «δικαιοσύνη» στα χωριά βάσει της σαρίας, δηλαδή του ισλαµικού νόµου.

πηγη:tanea