Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κανόνες επιβίωσης για τους Μόνους/ες.. σήμερα του Αγίου Βαλεντίνου..!

Ας δούμε λοιπόν τους κανόνες επιβίωσης για τους μόνους και τους μη ερωτευμένους αυτού του πλανήτη. Οι ερωτευμένοι και ζευγαρωμένοι, παρακαλώ πολύ να πάνε στα άλλα άρθρα που τους αφορούν...εδώ θα βαρεθούνε!
Δείτε τους κανόνες επιβίωσης:
Κανόνας πρώτος : Μην καθορίζετε την αξία σας με το αν έχετε ή αν δεν έχετε σχέση!

Σας φαίνεται αδιανόητο; Δεν πειράζει. Ξεπεράστε το αρχικό σοκ αυτής της βαρυσήμαντης αποκάλυψης...και ακούστε αυτό : Έχετε ή δεν έχετε σχέση , δεν παύετε σε καμία περίπτωση να είστε ένα ξεχωριστό μοναδικό άτομο με χιλιάδες χαρίσματα. Το γεγονός ότι δεν έχετε σχέση δεν σας κάνει αυτόματα μπακούρια , αποτυχημένους , γεροντοκόρες , άσχημους /ες , ανέραστους κλπ. Αυτά όλα είναι ξεπερασμένα! Είστε μοντέρνοι άνθρωποι , δυναμικοί , που ξέρετε τι θέλετε και απλά δεν έχετε βρει το άτομο που θα σας κάνει να το ερωτευτείτε. Όταν το βρείτε , θα γιορτάσετε. Προς το παρόν , δεν τρέχει και τίποτα. Η ύπαρξη ή όχι μιας σχέσης , ούτε σας προσθέτει αλλά ούτε σας αφαιρεί αξία. Η σχέση απλά σας συμπληρώνει αλλά δεν σας καθορίζει. Και μεταξύ μας , καλύτερα να μην έχετε σχέση παρά να έχετε μια σχέση που σας τρώει τη ζωή.

Κανόνας δεύτερος : Για τους πρόσφατα χωρισμένους!

Εάν χωρίσατε πρόσφατα και πραγματικά είστε ένα μαύρο χάλι και ερείπιο από τον χωρισμό...είναι δικαίωμα σας! Δεν είστε υποχρεωμένοι ούτε να συμπεριφέρεστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα , ούτε να προσποιείστε ότι δεν σας νοιάζει. Σας νοιάζει και σας παρανοιάζει. Αν θέλετε να κλάψετε , να το κάνετε! Αν θέλετε να κλειστείτε σπίτι και να βρίσετε τον Θεό του έρωτα και την τύχη σας την μαύρη , πάλι να το κάνετε. Εάν θέλετε να γκρινιάζετε και να παραπονιέστε , δεν θα βρείτε καλύτερη ευκαιρία. Δεν είναι υποχρεωτικό να είστε μέσα στην τρελή χαρά. Απλά , μην ξεχνάτε ούτε στιγμή να θυμηθείτε ότι η ζωή κάνει κύκλους και η σημερινή σας στεναχώρια θα είναι το αυριανό σας χαμόγελο. Μην ξεχνάτε ποτέ να ελπίζετε....και περάστε την μέρα με φίλους και φίλες , κατά προτίμηση στην ίδια κατάσταση με εσάς. Η στεναχώρια , όταν την μοιραζόμαστε , είναι πιο ελαφριά...

Κανόνας τρίτος : Ξυπνήστε τον Σκρούτζ μέσα σας!

Ξέρετε πόσα λεφτά έχετε εξοικονομήσει φέτος που δεν γιορτάζετε; Όντως η γιορτή του έρωτα είναι και η μεγάλη γιορτή των εμπόρων. Φέτος δεν τους κάνατε τη χάρη.

Κανόνας τέταρτος : Αποφύγετε τα επικίνδυνα σημεία!

Δεν υπάρχει λόγος να βγείτε για φαγητό αυτή την μέρα αφού παντού θα συναντήσετε ζευγαράκια και αρκουδάκια και καρδούλες! Μείνετε σπίτι με φίλους , νοικιάστε ένα DVD με άφθονο γέλιο και παραγγείλετε κάτι σε....κοψίδια! Εντελώς αντί ρομαντικό και επαναστατικό. Μείνετε μακριά από κεριά και λουλούδια και γενικώς αποφύγετε οτιδήποτε πιθανό να σας κάνει να νιώσετε άσχημα και να σας υπενθυμίσει αυτό που με τόσο κόπο παλεύετε να ξεχάσετε.

Κανόνας πέμπτος : Συναντηθείτε με ανθρώπους που αγαπάτε!

Εκτός από γιορτή του έρωτα , η 14η Φεβρουαρίου είναι και γιορτή της αγάπης! Ποιος μου το είπε; Κάθε μέρα δεν θα έπρεπε να ήταν γιορτή της αγάπης; Ωραία , μπορεί να μην είστε ερωτευμένοι , αλλά δεν μπορώ να πιστέψω σε καμία περίπτωση ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάτε και σας αγαπούν στη ζωή σας , είτε αυτοί είναι φίλοι είτε οικογένεια. Περάστε αυτή την μέρα μαζί τους και χαρίστε τους ένα λουλούδι ή ότι άλλο σας έρθει στο κεφάλι. Κάντε τους να νιώσουν όμορφα και μαζί τους θα νιώσετε όμορφα και εσείς.

Κανόνας έκτος : Να η ευκαιρία...!

Μήπως τελικά η μέρα των ερωτευμένων είναι η μέρα που θα ερωτευτείτε; Αν δεν σας πειράζει να βλέπετε τα ζευγαράκια και τα τόσο επίκαιρα αρκουδάκια με καρδούλες παντού , πάρτε μια φίλη ή ένα φίλο , ντυθείτε, στολιστείτε και βγείτε για να διασκεδάσετε! Υπάρχουν και άλλες αδελφές ψυχές μόνες αυτή την μέρα...! Που ξέρετε ; Μπορεί ο φτερωτός, ατακτούλης θεός να έχει ετοιμάσει ένα βελάκι και για σας....μην του χαλάσετε την έκπληξη.

Τι κι αν δεν πήρατε καρτούλα; Τι κι αν δεν σας έστειλαν λουλούδια; Tι έγινε αν φέτος δεν έχετε ένα μυστικό θαυμαστή ή θαυμάστρια; H ζωή συνεχίζεται και ακόμα δεν ήρθε η δική σας η σειρά! Εξάλλου τι να κάνετε μια καρτούλα από το λάθος άτομο; H τι θα σας έλεγε ένα μπουκέτο λουλούδια από κάποιον που δεν αγαπάτε; Όλα έχουν τόση σημασία...όση εσείς τους δίνετε , γι αυτό μην δώσετε τεράστιες διαστάσεις σε αυτή τη μέρα και μην της επιτρέψετε να σας στεναχωρήσει. Διασκεδάστε , γελάστε , ξεχαστείτε .... και όλα θα πάνε καλά!