Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι σύνταξη στα 67 - χωρίς δώρο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι..?

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι στενοί συνεργάτες τους διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί η κυβέρνηση την περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων για όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές έως 3.000 ευρώ.
Οι ρυθμίσεις πρέπει να τρέξουν άμεσα καθώς η Γερμανία πιέζει για... αύξηση του εργασιακού βίου και ενιαία πολιτική των χωρών μελών της ΕΕ στο Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό. Η προσαρμογή δηλαδή των ορίων ηλικίας θα γίνει προς τα πάνω και με βάση το ισχύον καθεστώς στη Γερμανία, δηλαδή σύνταξη στα 67!
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα η κυβέρνηση ετοιμάζεται έως το καλοκαίρι να «βάλει χέρι» και στις επικουρικές συντάξεις, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει τον περασμένο Ιούλιο. Σενάρια θέλουν κύρια και επικουρική ασφάλιση να φτάνουν αθροιστικά έως το 80% του τελευταίου μισθού.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του επικουρικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων. Με τη δραστική μείωση των υπαλλήλων, όμως, οι πόροι του Ταμείου θα συρρικνωθούν θεαματικά τα επόμενα χρόνια.
πηγη:newsbomb