Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛ-ΧΑΛ:Εκλογες πάλι? Πάμε τελικά για ...3η Κυριακή ή όχι?

Γράφει ο b.v.
Εκδικάστηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η ένσταση που αφορούσε το τελικό αποτέλεσμα της 1ης Κυριακής και συγκεκριμένα την προσκύρωση ψηφοδελτίων υπέρ του συνδυασμού «Όραμα Πόλης»... (εσφαλμένα για αυτούς, είχαν ακυρωθεί την 1η Κυριακή), που είχε γίνει από υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους του παραπάνω συνδυασμού.Διευκρινίζουμε ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού Κος Σταύρος Κόντος με δηλώσεις του ,έχει κρατήσει αποστάσεις,από την ενέργεια των παραπάνω υποψήφιων!
Στην δίκη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και Δικηγόροι από πλευράς υποψήφιων "Όραμα Πόλης" και της "Νέας Προοπτικής".
Η τρίτη θιγόμενη πλευρά(Σε περίπτωση θετικής έκβασης της ένστασης θα πάρει την 3η θέση από 2η..) "Καλημέρα όμορφη Πόλη" δεν παρέστη καθόλου στην Δίκη,συνεπής στην δέσμευση του επικεφαλή της ότι: "Οι εκλογές κρίνονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια".
Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή, θα έχουμε επανάληψη της 2ης Κυριακής των εκλογών, μεταξύ των συνδυασμών ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής.
Επίσης αιχμηρή ομιλία  για την σημερινή ένσταση , είχε κάνει και η Δήμαρχος Κα Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη,στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο(Δείτε το video).

Εν αναμονή δικαστικής απόφασης βρίσκεται και η ένσταση που έχει κατατεθεί από την υποψηφία του συνδυασμού «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» Αναστασιάδου Ματθίλδη και αφορά στην κατάληψη αναλογικά και 6ης έδρας από τον παραπάνω συνδυασμό (έδρα η οποία την κατατάσσει ανάμεσα στους εκλεγμένους Δημοτικούς συμβούλους). Να σημειωθεί ότι την έδρα, έχει τώρα ο συνδυασμός «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», του Κου Βαλασσά Βεργή.