Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ στις αγορές σας μέσω INTERNET..!

Μετά τους παραδοσιακούς τρόπους εξαπάτησης των καταναλωτών νέο τρόπο είχαν βρει, δυο γυναίκες ηλικίας 31 και 29 ετών και ένας 40χρονος άνδρας, για να παγιδεύουν τα θύματα τους.
Από το 2006 το κύκλωμα παρείχε προϊόντα μέσω ίντερνετ και τα… έσοδα της επιχείρησης ανέρχονται σε... εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι πελάτες κατέθεταν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δραστών, αλλά δεν λάμβαναν ποτέ τα προϊόντα για τα οποία είχαν πληρώσει.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεχόταν εκατοντάδες καταγγελίες αγανακτισμένων καταναλωτών Ελλήνων και αλλοδαπών.
Μετά από ηλεκτρονική ανάλυση των δεδομένων και σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εντοπίστηκε σε τραπεζικό κατάστημα της Αττικής ένα μέλος του κυκλώματος, τη χρονική στιγμή που διενεργούσε τραπεζικές συναλλαγές.
Μετά από έρευνα στην οικία της 31χρονης συλληφθείσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 5 βιβλιάρια καταθέσεων, ένα τιμολόγιο της εφημερίδας, δύο χειρόγραφες σελίδες με emails και αριθμούς κινητών τηλεφώνων, μία τραπεζική κάρτα αυτόματης ανάληψης μετρητών και 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο δράστες.