Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛ-ΧΑΛ:DIMARXE.GR=>Έντονες αντιδράσεις για την επισκίαση της Δημάρχου Ε. Γαϊτανά

Αναδημοσιεύομαι αυτολεξεί το Άρθρο του dimarxe.gr,διότι αφορά τον Δήμο μας (Το ίδιο θα κάνουμε και με οποιοδήποτε δημοσίευμα μεγάλου ιστολογίου , αφορά τον Δήμο μας):
dimarxe.gr:Ενοχλημένα εμφανίζονται στελέχη της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από τη στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παντελή Γρετζελιά που λειτουργεί ως... άλλος Δήμαρχος.
Η Δήμαρχος της πόλης, Έφη Γαϊτανά, τα έχει βρει σκούρα με τα νέα της καθήκοντα. Αυτή τη δυσκολία της φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί ο κ. Γρετζελιάς που προσπαθεί, όποτε του δίνεται η ευκαιρία να επισκιάζει τη Δήμαρχο.
Η στάση αυτή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχει φέρει σε δύσκολη θέση μέλη της παράταξης του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη, που πλέον βλέπουν τον Παντελή Γρετζελιά να αναλαμβάνει χρέη επικεφαλής του συνδυασμού.
Αυτή η εσωτερική αστάθεια έχει αρχίσει, εκτός από το να ενοχλεί, να κουράζει τους ανθρώπους της παράταξης που βλέπουν αρνητικά την προσπάθεια του Γρετζελιά να «καλύψει» την κ. Γαϊτανά. Επί της ουσίας, επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας dimarxe.gr που πρώτη είχε αποκαλύψει το σχέδιο του πρώην Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας.
Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, φάνηκε, και με το παραπάνω, η ηγετική διάθεση του Παντελή Γρετζελιά. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως η Έφη Γαϊτανά δεν έβγαλε… μιλιά και τον ουσιώδη ρόλο της ανέλαβε ο κ. Γρετζελιάς.
Παρασκηνιακά, ο νέος ρόλος του σχολιάζεται πολύ έντονα τόσο από την αξιωματική και μη αντιπολίτευση όσο και από τη συμπολίτευση.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, τη φόρα του Δημαρχεύοντος Προέδρου έκοψε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Χάρης Τομπούλογλου. Με ιδιαίτερο δυναμισμό και κατ’ουσίαν παρεμβάσεις έβαλε φρένο στις διαθέσεις του.
Όσο σημαντικό είναι για ένα Δήμο να έχει ικανή διοίκηση, τόσο σημαντικό είναι να έχει άξια αντιπολίτευση που με σωστό πολιτικό και εποικοδομητικό λόγο θα δουλεύει για το συμφέρον του Δήμου.
Πάντως, οι εξελίξεις στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μην σας ξενίσει κάποια «ξαφνική» παραίτηση…