Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Γυναίκες ΜΗΝ κλαιτε γιατί ΔΕΝ κελαιδάνε ..οι Άντρες..!

Σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή ισραηλινή επιστημονική έρευνα, τα δάκρυα των γυναικών περιέχουν μια ουσία που φαίνεται πως μειώνει το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης, «παγώνοντας» τη... σεξουαλική επιθυμία των ανδρών.

Έτσι, οι γυναίκες που κλαίνε μπροστά στον άνδρα ή τον σύντροφό τους γίνονται πιο συμπαθείς, αλλά ταυτόχρονα λιγότερο ελκυστικές.

Οι ερευνητές του Τμήματος Νευροβιολογίας του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, υπό τον καθηγητή Νόαμ Σομπέλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», μελέτησαν 60 άτομα, μεταξύ αυτών όλες γυναίκες και μόνο ένας άνδρας.

Στα πειράματα που ακολούθησαν, 24 άλλοι άνδρες εθελοντές, ηλικίας 23 έως 32 ετών, κλήθηκαν να ....μυρίσουν φρέσκα γυναικεία δάκρυα και παράλληλα να κοιτάζουν εικόνες με γυναίκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν πτώση κατά μέσο όρο 13% στο επίπεδο τεστοστερόνης στο σάλιο των ανδρών και συνακόλουθη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας τους. Κάθε φορά που οι άνδρες μύριζαν γυναικεία δάκρυα (χωρίς να ξέρουν από πού προέρχονται), οι γυναίκες στις εικόνες τούς φαίνονταν λιγότερο ελκυστικές.