Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Α.Ε.Κ -ΓΗΠΕΔΟ:Κοπή της πίτας στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ!

Για μια ακόμη φορά οι οπαδοί της ΑΕΚ βρήκαν τον δρόμο για τα ιερά χώματα της ΑΕΚ. Η Νέα Φιλαδέλφεια απέκτησε και πάλι ζωή. Πάνω από 300 Ενωσίτες πάτησαν το χώρο που βρισκόταν κάποτε το «Νίκος Γκούμας» για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ο Γιώργος Κοσκινάς υποδέχτηκε όλους στο ιερό χώρο της ΑΕΚ και τους ευχαρίστησε για την παρουσία. «Φέτος είχαμε πει πως θέλαμε να είναι η τελευταία χρονιά που κάνουμε εδώ την πίτα αλλά και φέτος εδώ βρισκόμαστε. Και φέτος όμως την ίδια ευχή θα κάνουμε. Να είναι αυτή η χρονιά, χρονιά γηπέδου. Για Τρίτη χρονιά φέτος κόβουμε την πίτα. Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στον αδερφό μας Κυριάκο που δεν είναι πια μαζί μας αλλά θα είναι για πάντα στην καρδιά μας».
Το παρών έδωσε και ο Βουλευτής Γιάννης Βούρος ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου: «Όσο πιο πολύ πιέσουμε πάνω στο θέμα του γηπέδου νομίζω ότι θα έχουμε αποτελέσματα. θέμα. Αυτά τα 8 χρόνια ακούγονται αρκετά και για αυτό είναι λογικό ο κόσμος να μην είναι αρκετά αισιόδοξος και είναι λογικό να υπάρχει αμφιβολία πάνω στο θέμα. Μας πονάει που η ΑΕΚ δεν έχει το σπίτι της. Αυτό εδώ το γήπεδο είναι κομμάτι της ψυχής μας, έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να γίνει εδώ το γήπεδο. Σε λίγες μέρες θα γίνει μια σημαντική συνάντηση για την εξέλιξη του θέματος και το σημαντικό είναι να υπάρξει μια διατύπωση νομική η οποία να μην έχει κανένα ψεγάδι. Αν αποδειχθεί ότι η περιοχή χωρίς την ΑΕΚ έχει μαραζώσει τότε είναι σίγουρο ότι θα τον σκεφτούν αλλιώς. Να είστε σίγουροι ότι με αρκετή πίεση και από την πλευρά σας θα πετύχουμε. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η αιτία που η ΑΕΚ δεν έχει καλή πορεία τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν έχει το δικό της σπίτι. Αν είχε τη δύναμη της έδρας θα έκανε τόσα χρόνια να πάρει πρωτάθλημα; Θα έχανε στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό, ή θα έκανε ποτέ ισοπαλία με Κέρκυρα; Όχι βέβαια. Για αυτό θα πρέπει να επιστρέψει σπίτι της».
Την εκδήλωση με την παρουσία τους, τίμησαν και τρεις άνθρωποι που έχουν γράψει την δική τους ιστορία με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο λόγος για τους Παλαίμαχους, Γιώργο Καραφέσκο, Μιχάλη Σιμιγδαλά και Ανδρέα Καρακίδη.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του μεγάλου ποδηλάτη της ΑΕΚ, Στέλιου Βάσκου, ο οποίος με τους άθλους του πάνω στο ποδήλατο έχει συγκινήσει όλους τους Ενωσίτες και όχι μόνο. Ο πρωταθλητής της Ένωσης που μένει μόνιμα στα Τρίκαλα, ταξίδεψε χθες μόνο για αυτή την περίσταση.
Ο Ηλίας Γκρίντζαλης εκπροσώπησε τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και εξέφρασε και την δεδομένη επιθυμία της Δημάρχου, Έφης Αποστολάκης για να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί για να γίνει το γήπεδο: «Η ευχή μου είναι του χρόνου εδώ να πατάμε το χορτάρι του γηπέδου. Ο Δήμος θα βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ και αυτό το έχουμε τονίσει. Μαζί με την ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική θα είμαστε ένα για να προχωρήσουμε. Η Δημοτική αρχή και η Δήμαρχος έχουν εκφράσει την στήριξη προς την ΑΕΚ. Είναι σημαντικό πως πλέον υπάρχει ένα εφικτό σχέδιο. Από δω και πέρα μόνο έργα». Η Πολιτεία έχει καταλάβει ότι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα δώσει ζωή και θα αναβαθμίσει την περιοχή.».
Παράλληλα στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Χάρης Τομπούλογλου ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας. 

 Γιολάντα Ζύκα(AEK live)

Με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ο Γιάννης Βούρος δήλωσε αισιόδοξος για την κατασκευή του γηπέδου:
Ο Γιάννης Βούρος όλο αυτό το διάστημα που η ΑΕΚ έχει αρχίσει να ελπίζει για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκε στην κοπή της πίτας των οπαδών της ΑΕΚ και έδωσε εξηγήσει πάνω στο θέμα καθησυχάζοντας αρκετά τους «κιτρινόμαυρους» που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιζητούσαν έντονα την κατασκευή γηπέδου με το εμφατικό σύνθημα Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».
«Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά. Οι μέρες που περνάμε είναι αρκετά δύσκολες σε όλους τους τομείς. Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνονται συλλογικές προσπάθειες για να βλέπουμε αποτελέσματα. Όσο πιο πολύ πιέσουμε πάνω στο θέμα του γηπέδου νομίζω ότι θα έχουμε αποτελέσματα. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το πολύ στα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις πάνω στο θέμα. Αυτά τα 8 χρόνια ακούγονται αρκετά και για αυτό είναι λογικό ο κόσμος να μην είναι αρκετά αισιόδοξος και είναι λογικό να υπάρχει αμφιβολία πάνω στο θέμα. Μας πονάει που η ΑΕΚ δεν έχει το σπίτι της. Αυτό εδώ το γήπεδο είναι κομμάτι της ψυχής μας, έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να γίνει εδώ το γήπεδο. Όχι όμως για ψηφοθηρικούς λόγους αυτό πρέπει να το τονίσω. Σε λίγες μέρες θα γίνει μια σημαντική συνάντηση για την εξέλιξη του θέματος και το σημαντικό είναι να υπάρξει μια διατύπωση νομική η οποία να μην έχει κανένα ψεγάδι, ώστε έτσι να μην δοθεί η δυνατότητα στο ΣτΕ για κάποια προσφυγή. Αν αποδειχθεί ότι η περιοχή χωρίς την ΑΕΚ έχει μαραζώσει τότε είναι σίγουρο ότι θα τον σκεφτούν αλλιώς. Να είστε σίγουροι ότι με αρκετή πίεση και από την πλευρά σας θα πετύχουμε. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η αιτία που η ΑΕΚ δεν έχει καλή πορεία τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν έχει το δικό της σπίτι. Αν είχε τη δύναμη της έδρας θα έκανε τόσα χρόνια να πάρει πρωτάθλημα; Θα έχανε στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό, ή θα έκανε ποτέ ισοπαλία με Κέρκυρα; Όχι βέβαια. Για αυτό θα πρέπει να επιστρέψει σπίτι της».

 πηγη:ΑΕΚ365.gr