Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θέτει στην κρίση του λαού της Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας την μεροληπτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά των παρατάξεων της μειοψηφίας ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ, ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ και ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Οι τρεις αυτές παρατάξεις σε αγαστή... συνεργασία μοίρασαν (από δύο η κάθε μία) τις έξι θέσεις των τακτικών μελών των δύο επιτροπών (Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής), που προβλέπει για τις παρατάξεις της μειοψηφίας ο «Καλλικράτης», αποκλείοντας έτσι τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Στη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προσφέρθηκε «μεγαλοθύμως» αλλά δεν έγινε αποδεκτή, μία από τις 4 θέσεις αναπληρωματικών, οι οποίες δεν διαθέτουν δικαίωμα ψήφου.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τον αντιδημοκρατικό «Καλλικράτη», εάν δεν αποφασιστεί από την πλειοψηφία των παρατάξεων της μειοψηφίας δεν δύναται μία παράταξη από μόνη να διεκδικήσει μία από τις προβλεπόμενες για την μειοψηφία θέσεις κατά την ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι αυτόνομη παράταξη και δεν είναι συμπλήρωμα ούτε αναπληρώτρια κανενός. Έχει καθαρές και σαφείς θέσεις για τα προβλήματα της πόλης μας και για αυτό έχει υποχρέωση και δικαίωμα να έχει λόγο και ψήφο.
Φαίνεται πως και μετεκλογικά η συγκρότηση και δράση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενοχλεί κάποιους και γι αυτό επιχειρούν να την φιμώσουν. Δεν πρόκειται όμως να το κατορθώσουν.
Ταυτόχρονα πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι τις δύο από τις τρείς παρατάξεις στηρίζουν δυνάμεις (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΚΚΕ) που ζητούν την εφαρμογή της απλής αναλογικής . Στην προκειμένη περίπτωση όμως απέδειξαν, πως όταν διαθέτουν την πλειοψηφία δεν την εφαρμόζουν.
Σε μια περίοδο που ο λαός μας δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση , που η αυτοδιοίκηση στενάζει κάτω από το βάρος μιας πολιτικής απίσχνανσης των πόρων αλλά και υποβάθμισης της δημοκρατικής έκφρασης του λαού με νομοθετήματα όπως ο Καλλικράτης, τέτοιες ιδιοτελείς και ευκαιριακές στάσεις και επιλογές δεν προάγουν την δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού κινήματος αντίστασης και ανατροπής .
Οι δημότες της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ας τους κρίνουν.