Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ?.....ΒΑΛΕ ΓΥΑΛΙΑ..!

Στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης, το μυστικό της επιτυχίας για να προσληφθείτε σε μία εταιρεία είναι… τα γυαλιά μυωπίας.

Η νέα έρευνα που αφορά στην επιτυχία και την ανέλιξη στην εργασία, όπως δημοσιεύτηκε στην
Daily Mail, αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς ορίζει τα γυαλιά μυωπίας ως το σημαντικότερο αξεσουάρ που θα πρέπει να έχει μαζί του ο υποψήφιος για εργασία.

Το ένα τρίτο των ενηλίκων πιστεύουν ότι πιο πολύ μετρά η σοφιστικέ εμφάνιση, ενώ το 43% βασίζονται περισσότερο στο να δείχνουν πιο έξυπνοι.

Το 40% θεωρούν ότι οι φακοί επαφής βελτιώνουν τις πιθανότητες για να βρουν εργασία.

Το 6% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν τα γυαλιά μυωπίας, προκειμένου να είναι μοντέρνοι και 9% θεωρούν ότι τα γυαλιά τους κάνουν πιο ελκυστικούς.

Καθηγητής ψυχολογίας δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις επιλέγουν να προσλαμβάνουν έξυπνο προσωπικό, αλλά η ιδέα ότι οι ευφυείς άνθρωποι φορούν γυαλιά είναι ένα παλιό στερεότυπο που δεν έχει φύγει. Στην πραγματικότητα, τα γυαλιά είναι μια απλή ένδειξη της νοημοσύνης, λόγω του ότι ενδέχεται αυτός που τα χρησιμοποιεί να έχει κακή όραση ή να επιλέγει να τα φοράει για στιλιστικούς λόγους».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι: «Είναι πιθανό ορισμένοι άνθρωποι να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από φυσικού τους και όταν βάζουν τα γυαλιά αυτό τους το προσόν να αναδεικνύεται, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες στη συνέντευξη για εργασία».