Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Δ.ΑΘΗΝΩΝ:ΚΛΟΠΗ Η/Υ ΜΕ ΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ "ΚΑΡΦΩΜΑ", ΑΠΟ...!

Επτά υπολογιστές μαζί με το σκληρό τους δίσκο αφαίρεσαν άγνωστοι, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τη διεύθυνση προμηθειών του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται στην οδό Παλαιολόγου.
Εκτιμάται ότι, η κλοπή έχει σχέση με μεγάλες συμφωνίες του Δήμου, ωστόσο από το περιβάλλον της δημοτικής αρχής, διευκρινίζεται ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο σχετικά με το κίνητρο και αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας, καθώς είναι πολύ πιθανό κάποιοι να προσπάθησαν να σβήσουν ίχνη.
Το γεγονός έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου, όταν έφτασε ο πρωινός φύλακας στο κτίριο. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", δεν υπήρχε φύλακας στο κτήριο Προμηθειών, που βρίσκεται στην οδό Παλαιολόγου, καθώς ο άνθρωπος που είχε βάρδια αρρώστησε και από λάθος δεν συνεννοήθηκε για να αντικατασταθεί.

Οι υπολογιστές που έκαναν φτερά βρίσκονταν στο γραφείο της διευθύντριας και των δύο τμηματαρχών, ήταν παλαιάς τεχνολογίας, κάτι που ίσως σημαίνει ότι οι δράστες ενδιαφέρονταν για τα στοιχεία που περιείχαν.

Η Δημοτική Αρχή, παράλληλα με την αστυνομική και διοικητική έρευνα αναμένει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την υποβολή από τη διεύθυνση προμηθειών σε γραπτή μορφή της αλληλογραφίας και των εγγράφων που υπήρχαν αποθηκευμένα στους κλεμμένους υπολογιστές.
Πάντως, η αρμόδια υπηρεσία, διαβεβαιώνει ότι τα αρχεία που χάθηκαν θα αντικατασταθούν, καθώς υπάρχουν αντίγραφα, ενώ ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης φέρεται αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να πέσει φως στην υπόθεση, καθώς υπάρχουν πολλές ύποπτες συμπτώσεις.

ΚΑΡΦΩΜΑ ?
Ένας από τους αντιδημάρχους του Νικήτα μίλησε. Και τα είπε όλα. Συναντήθηκε με στενό συνεργάτη του Γ. Καμίνη και ξέρασε τα πάντα. Από τις συμβάσεις και τις απευθείας αναθέσεις μέχρι το πάρτι με τα μαύρα χρήματα που είχε στηθεί με προμηθευτές και...
εργαζόμενους στο Δήμο. Το βαθύ λαρύγγι μίλησε και για τις κλοπές ελαστικών στα αμαξοστάσια του Δήμου. Μίλησε επίσης για τον ρόλο στνεού συνεργάτη του Κακλαμάνη και για τον "Ταμία" του πρωην δημάρχου. Προφανώς για να έχει την εύνοια της νέας δημοτικής αρχής. Ο Καμίνης έχει ενημερωθεί για όλα. Το ερωτηματικό είναι γιατί δεν ζήτησε να γίνει παράδοση-παραλαβή. Τώρα δεν γνωρίζει τι έχει παραλάβει και μόνο η πόρτα του εισαγγελέα θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο σε αυτά που θα συναντήσει...