Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ:ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ(VIDEO)-ΞΥΛΟ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ(PHOTOS)!!






Στα Προπύλαια, οι αστυνομικές δυνάμεις επεχείρησαν συντονισμένη επίθεση έτσι ώστε να διαλυθούν οι διαδηλωτές. Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί παραβίασαν τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών. Στις 13:45 στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων βρέθηκε και το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο έριξαν μολότοφ ενώ έβαλαν φωτιές έξω από το κτίριο επί των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω. Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα Κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του κτιρίου που κατασβέστηκε άμεσα.
Παράλληλα, εκείνες της στιγμές η πλατεία Συντάγματος μετατραπεί σε πεδίο μάχης, μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ. Οι μεν πετούσαν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ οι αστυνομικοί απαντούσαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μάλιστα, προς ενίσχυσή τους έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος και αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Άγρια επίθεση δέχτηκε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, την ώρα που περνούσε από την οδό Πανεπιστημίου (στη συμβολή με την Βουκουρεστίου), ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές όταν είδαν τον Κωστή Χατζηδάκη άρχισαν να τρέχουν και να τον κυνηγούν, φωνάζοντας «θα φάτε ξύλο όλοι». Οι άγνωστοι επιτέθηκαν στον πρώην υπουργό και τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.