Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΗΜΑΡΤΟΝ!!! Θα μπορούν στο μέλλον τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια να κάνουν παιδιά με την Επανάσταση με τα βλαστοκύτταρα!


Αυτά τα ποντίκια μεγάλωσαν και αργότερα μπορούσαν να ζευγαρώσουν με αρσενικά ποντίκια: οι απόγονοί τους διαθέτουν γενετικό υλικό από δύο πατέρες.
Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν βλαστικά κύτταρα από δύο αρσενικά για να δημιουργήσουν ποντίκια, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η καινοτομία θα μπορούσε να βοηθήσει στην διατήρηση των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση αλλά και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες στο περιοδικό Biology of Reproduction, επιστήμονες από το Τέξας που ειδικεύονται στην αναπαραγωγή κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν βλαστοκύτταρα από ένα αρσενικό έμβρυο (ΧΥ) ενός ποντικού για να παράγουν πολυδύναμα βλαστοκύτταρα.

Ορισμένα βλαστοκύτταρα που δημιουργήθηκαν έχασαν με φυσικό τρόπο το χρωμόσωμα τους Υ για να γίνουν ένα βλαστοκύτταρο τύπου ΧΟ.

Τα κύτταρα ΧΟ εγχύθηκαν σε έμβρυα που προέρχονται από θηλυκά ποντίκια και μεταμοσχεύτηκαν σε ένα ποντίκι που γέννησε δύο ποντίκια τα οποία μεταφέρουν το χρωμόσωμα Χ του αρσενικού εμβρύου από το οποίο προέρχονται.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Ρ. Μπέχρινγκερ στο MD Anderson Cancer Center.

Ωστόσο, τόνισαν ότι η εφαρμογή αυτής της τεχνικής στον άνθρωπο έχει ακόμη πολύ δρόμο.