Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ:Η Δύναμη Πολιτών επανέρχεται για την πλατεία Γεωργιάδη

Η Δύναμη Πολιτών με ανακοίνωσή της επαναφέρει το θέμα με τις εργασίες στην πλατεία Γεωργιάδη, όπου είχε παρέμβει και προεκλογικά. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική Αρχή Νέας Φιλαδέλφειας συνεχίζει τις οικοδομικές εργασίες στο χώρο του τριγώνου, Δεκελείας και Αφών Γεωργιάδη, οι οποίες είχαν σταματήσει μετά από παρέμβαση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 25 Οκτωβρίου 2010 διότι δεν υπήρχε ανάλογη άδεια.
Συνεχίζουν να τσιμεντάρουν το χώρο πρασίνου με πρόσχημα ότι το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πράσινη ζωή στην Πόλη» μέσω Περιφέρειας Αττικής, μειώνοντας τον ελεύθερο χώρο κατά 90% ρίχνοντας 500 κυβικά μέτρα τσιμέντο!
Άδεια βεβαίως συνεχίζει να μην υφίσταται. Και δεν είναι δυνατόν να υπάρξει διότι η έκταση του τριγώνου έχει απαλλοτριωθεί για πράσινο. Αυτό επιβεβαιώνεται, εκτός από το συμβόλαιο οριστικής απαλλοτρίωσης όπου ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως «κοινόχρηστο πράσινο» και από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας (έγγραφο αριθ. Πρωτ. 1316/124/23-02-2005).
Η Δημοτική Αρχή Νέας Φιλαδέλφειας, της οποίας η θητεία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2010, αυθαιρετεί. Καταχράται της εξουσίας της και οικοδομεί κατά υπέρβαση κάθε δικαιώματός της. Φαίνεται ότι η αγωνία της είναι μεγάλη. Προσπαθεί με κάθε μέσο να αφήσει κάποιο έργο μετά την καταδίκη της πολιτικής της από το λαό στις πρόσφατες εκλογές. Κατορθώνει όμως το αντίθετο. Η εκλεγμένη Διοίκηση του Δήμου πρέπει πρώτη εκείνη να σέβεται τους νόμους και τις αποφάσεις των άλλων θεσμικών οργάνων της πολιτείας. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, χάνει την αξιοπιστία της.
Η Δημοτική Αρχή Νέας Φιλαδέλφειας, με τη συγκεκριμένη πράξη, αποδεικνύει ότι έχει και έλλειμμα αντίληψης στο ζήτημα προστασίας των ελεύθερων χώρων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το χειρισμό δύο σημαντικών για την πόλη ελεύθερων χώρων και κοινόχρηστου πρασίνου, της έκτασης MAVA-RENAULT και της πλατείας Γεννηματά.
Απευθυνόμαστε στους συμπολίτες και τους προτείνουμε να επισκεφτούν το χώρο για να διαπιστώσουν και μόνοι τους, το τσιμεντάρισμα που πραγματοποιείται. Πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει. Διεκδικούμε ελεύθερους χώρους. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.
Ζητάμε από τη νέα Διοίκηση του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας που θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου 2011, να αντιμετωπίσει το ζήτημα, από τώρα, με σεβασμό στους χώρους κοινόχρηστου πρασίνου και σύμφωνα με τους όρους της απαλλοτρίωσης.