Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

7η στην Ελλάδα η Νεανική Ομάδα του ΣΟΝΦ!


Για άλλη μια φορά φέτος τα παιδιά του ΣΟΝΦ μας γεμίζουν με υπερηφάνεια και ελπίδα. Ο λόγος αυτή τη φορά είναι η νεανική μας ομάδα που τερμάτισε
7η στην τελική φάση του 4ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι της Κορινθίας από 16-18 Δεκέμβρη 2011,  γράφοντας μια από τις πιο όμορφες σελίδες στην μέχρι σήμερα ιστορία του συλλόγου μας.

Μάλιστα, ακόμα και στον τελευταίο γύρο η ομάδα μας αγωνιζόταν στο 2ο ζευγάρι της κατάταξης διεκδικώντας μετάλλιο!

Με δεδομένη την τιτάνια προσπάθεια και τη μαχητικότητα των παιδιών είναι κατανοητή η απαίτηση που είχαν για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως το άγχος, ιδιαίτερα προς το τέλος, αναδείχθηκε σε σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα.

Ωστόσο, η αυστηρότητα με την οποία τα παιδιά μας στέκονται απέναντι στις κακές στιγμές, σε χαμένες ευκαιρίες και λάθη δεν μπορεί σε τίποτα να επισκιάσει το επίτευγμά τους ή να μειώσει το σημαντικό αποτέλεσμα που φέρανε και για το οποίο είναι δικαίως υπερήφανη όλη η οικογένεια του ΣΟΝΦ – ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι ο ΣΟΝΦ είναι ένα αμιγώς ερασιτεχνικό σωματείο με πενιχρά οικονομικά μέσα, χωρίς στήριξη από την πολιτεία και τους φορείς της.

Χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος ήταν η μαχητικότητα και η δυσκολία όλων των συναντήσεων. Με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν υπήρχαν «εύκολα» αποτελέσματα ενώ ακόμη και η πρωταθλήτρια ΠΣ Περιστερίου που παρέταξε στην σύνθεσή της έναν πρωταθλητή Ευρώπης και αρκετούς πρωταθλητές πανελληνίων πρωταθλημάτων συνάντησε δυσκολίες, παραχώρησε πόντους και κινδύνεψε με ήττα.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι σχεδόν όλοι οι αγώνες που έδωσε ο ΣΟΝΦ εξελίχθηκαν αμφίρροπα και συχνά αποφασίστηκαν από ανατροπές προς το τέλος.

Διοργανωτές των αγώνων που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή 14 ομάδων ήταν η ΕΣΟ, η ΠΣ Περιστερίου, ο Αργοναύτης Κορινθίας και ο Δήμος Βέλου.

Είναι κρίμα που η κορυφαία  διασυλλογική νεανική διοργάνωση δεν τυγχάνει ουσιαστικής στήριξης από την πολιτεία και την ΕΣΟ. Είναι ενδεικτικό ότι  η διοίκηση της ΕΣΟ έλαμψε δια της απουσίας της από την διοργάνωση ενώ το σύνολο σχεδόν των εξόδων για τη συμμετοχή των παιδιών το επωμίστηκαν οι γονείς και οι σύλλογοι.


Την αποστολή της ομάδας μας απάρτιζαν οι Γιώργος Καλογριδάκης, Χρήστος Τσαματσούλης, Θοδωρής Καλογριδάκης, Θωμάς Γιαβασόπουλος, Ελένη Μπαλάσκα, Μαρίνα Φαραντούρη και Δέσποινα Γαβριηλίδη, και είχαν όλοι τους σημαντική συμβολή στην αξιέπαινη προσπάθεια και τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας μας. Στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας ξεχώρισαν τα σκορ των Θοδωρή Καλογριδάκη και Μαρίνας Φαραντούρη με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες, καθώς και οι  3½ βαθμοί του  Γιώργου Καλογριδάκη στην 1η σκακιέρα.

Τα αποτελέσματα της ομάδας μας ανά γύρο ήταν:
1ος Γύρος Πειραϊκός ΟΣ – ΣΟΝΦ 3-3
2ος Γύρος ΣΟΝΦ – Κεραυνός Ωραιοκάστρου 3 ½ -2 ½
3ος Γύρος «Φυσιολάτρης» Νίκαιας – ΣΟΝΦ  3 ½ - 2 ½
4ος Γύρος ΣΟΝΦ – ΝΟ Καλαμάτας 4 ½ - 1 ½
5ος Γύρος ΣΟΝΦ – ΟΦΣ Καβάλας 2 - 4