Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ένας στους δύο άνδρες έχει τον ιό HPV ..!Τεράστιος ο Κίνδυνος γιά τις Γυναίκες!

Ένας στους δύο άνδρες μπορεί να έχει ήδη μολυνθεί με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που ενισχύει το επιχείρημα για εμβολιασμό και των αγοριών κατά του συγκεκριμένου ιού.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ...
Άννα Τζιουλιάνο του Ερευνητικού Ινστιτούτου και Κέντρου Καρκίνου «Λι Μόφιτ» της Φλόριδα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», μελέτησαν το ποσοστό μόλυνσης από τον ιό HPV σε δείγμα άνω των 1.100 ανδρών σε τρεις χώρες (Η.Π.Α., Μεξικό, Βραζιλία) και βρήκαν ότι ανέρχεται σε  50%.
Οι επιστήμονες, επίσης, συμπέραναν ότι ο ρυθμός με τον οποίο οι άνδρες κολλάνε τον ιό μοιάζει εξαιρετικά με τον ρυθμό των γυναικών. Περίπου το 6% των ανδρών κάθε χρόνο θα μολυνθεί από το στέλεχος 16 του ιού, το οποίο ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και για άλλες μορφές καρκίνου στους άνδρες.
«Η βιολογία φαίνεται πολύ όμοια σε άνδρες και γυναίκες. Αυτό που διαφέρει στους άνδρες είναι ότι έχουν υψηλότερο ποσοστό γενετήσιων μολύνσεων από τον HPV στη διάρκεια της ζωής τους» δήλωσε η Τζιουλιάνο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες φαίνεται ότι τα καταφέρνουν καλύτερα να απαλλαχθούν από μία μόλυνση του συγκεκριμένου ιού, ενώ οι άνδρες «ξεφορτώνονται» δυσκολότερα τον HPV, με συνέπεια εν συνεχεία να μολύνονται και οι γυναίκες με τον ιό.
Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι η νέα έρευνα ενισχύει την πεποίθηση για την ανάγκη εκτεταμένου εμβολιασμού και των αγοριών, τόσο προληπτικά για τα ίδια όσο και για την προστασία των συντρόφων τους, όταν μελλοντικά θα έχουν σεξουαλικές επαφές.
Ήδη οι υγειονομικές αρχές συνιστούν τον εμβολιασμό γυναικών και κοριτσιών σε ηλικία 11 έως 26 ετών. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες διεθνώς. Ορισμένα στελέχη του ιού HPV προκαλούν άλλες μορφές καρκίνου, όπως στα γεννητικά όργανα και στο στόμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ