Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ: Διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό ,Χιονιάς αύριο στην Αττική..!

Εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο, που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα δόθηκε μετά τις 8 μμ. Ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν σε όλο το εθνικό δίκτυο, κατά μήκος του νομού της Φθιώτιδας έχουν εγκλωβίσει αρκετά οχήματα σε διάφορα σημεία, ενώ στα υπόλοιπα, οι ταχύτητες με τις... οποίες κινούνται δεν ξεπερνούν τα 15 και 20 χιλιόμετρα. Συγχρόνως, εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε ακινητοποιημένα ΙΧ, σε διάφορα σημεία, εκχιονιστικά μηχανήματα, με συνέπεια να μην μπορούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία και των φορτηγών αυτοκινήτων από τη Λαμία προς την Αθήνα και από τη Λαμία προς τη Θεσσαλονίκη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα φορτηγά που κινούνταν στο εθνικό δίκτυο σταθμεύονται στην πόλη της Λαμίας. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μετριαστεί το βάρος της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο για να αποφευχθούν περαιτέρω εμπλοκές στο εθνικό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας.
 
Έκτακτα μέτρα από το δήμο Αθηναίων

Σύμφωνα μα ανακοίνωση του Δήμου και Εν όψει της επιδείνωσης του καιρού ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει δώσει εντολή στην αρμόδια για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, κινητή μονάδα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα διαθέτει από αύριο σε σημεία της πόλης που βρίσκονται άστεγοι υπνόσακους, κουβέρτες και ζεστό ρόφημα (τσάι).

Επίσης, η επιστημονική ομάδα του ΚΥΑΔΑ με επικεφαλής ψυχίατρο, που επανδρώνει τη μονάδα, θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

Επιπλέον, στο κτήριο του ΚΥΑΔΑ στην οδό Πειραιώς 35 έχει διαμορφωθεί χώρος προκειμένου να φιλοξενηθούν τις επόμενες ημέρες όσοι άστεγοι το επιθυμούν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ