Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Οι νέοι Αμερικανοί απέχουν από το σεξ....

Μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας παρατηρήθηκε σε άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης και πλέον αξιόπιστης έρευνας που έγινε σε 5.300 άτομα. Αν και η μελέτη δεν ρίχνει φως στις αιτίες του φαινομένου, οι αριθμοί μιλούν από... μόνοι τους!

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι σε αυτή την τάση έχει παίξει σημαντικό ρόλο η έμφαση που δίνεται πλέον στην αποχή από το σεξ πριν από τον γάμο ή την ενηλικίωση στην Αμερική. Άλλοι εκτιμούν ότι η ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η ανησυχία που μεταδίδουν στα παιδιά οι γονείς τους που έχουν δει την κρίση του AIDS, αποτελούν βασικούς παράγοντες.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι αυτή η γενιά εφήβων και νέων παρουσιάζει μικρότερη τάση για πειραματισμό με τα ναρκωτικά ή το σεξ.

Συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία τα άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών που δηλώνουν ότι είχαν κάποιο είδος σεξουαλικής επαφής έχει πέσει από το 78% στο 72%. «Αν και η μείωση μοιάζει μικρή, είναι σημαντική», λέει δόκτωρ Αντζάνι Σάντρα του κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.