Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Η μισθοδοσία του προσωπικού των Δήμων καταβάλλεται κανονικά..!

«Η μισθοδοσία του προσωπικού των Δήμων καταβάλλεται κανονικά», διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ.Ντόλιος με αφορμή ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ Θ.Καράογλου για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα στους νέους δήμους... Θεσσαλονίκης.

Ο υφυπουργός υπογραμμίζει όμως ότι για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των δήμων, ο "Καλλικράτης" προβλέπει μηχανισμούς που θα οδηγήσουν στην οικονομική τους εξυγίανση, όπως είναι η διενέργεια ελέγχου ακριβείας των ιδίων πόρων των ΟΤΑ, η απαγόρευση δανεισμού για λειτουργικές δαπάνες, ο έλεγχος προϋπολογισμού των δήμων από Ελεγκτή Νομιμότητας και η υποχρέωση αναμόρφωσής τους αν διαπιστωθούν ασυμβατότητες μεταξύ δαπανών ή εσόδων. Ο κ. Ντόλιος υπενθυμίζει επίσης ότι παρακολουθείται η κανονική είσπραξη των εσόδων, των νομίμως βεβαιωθέντων χρεών, οφειλών ή προστίμων σε βάρος τρίτων.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εσωτερικών, επισημαίνει ότι για τους υπερχρεωμένους δήμους προβλέπεται η διαδικασία ένταξής τους σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, η οποία συνεπάγεται δέσμη μέτρων και πρόσβαση στο Λογαριασμό Εξυγίανσης.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ