Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

VIDEO:Σκηνικό πολέμου στο κέντρο, Ξύλο..Τραυματίες..Μολότωφ..τόξα και Βέλη..!

Τι μεταδίδει το BBC για τα επεισόδια στην Αθήνα 

Με δακρυγόνα επιχείρησε η αστυνομία να διαλύσει δεκάδες διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες στην Αθήνα, τη ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε 24ωρη απεργία, γράφει το BBC μεταφέροντας την ατμόσφαιρα από τη σημερινή... πορεία.


Η βία ξέσπασε κατά τη διάρκεια πορείας περισσότερων από 30.000 οργισμένων εργαζομένων κοντά στη Βουλή που αντιδρούν στις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση, γράφει το BBC προσθέτοντας πως η απεργία παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες, περισσότερες από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν, πολλά σχολεία έμειναν κλειστά και τα νοσοκομεία λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μικρές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα αρκετά καταστήματα να είναι κλειστά.


Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διαδήλωση στην Ελλάδα φέτος, την ώρα που η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της χώρας. 


Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κόβει τις δαπάνες και αυξάνει τους φόρους για να μειώσει το βουνό χρέους, γράφει το BBC. 

Μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ πάτησε διαδηλωτές

 Μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ πάτησε τα πόδια δύο διαδηλωτών, μίας γυναίκας και ενός άντρα στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής.Μήνυση θα καταθέσουν τα θύματα.

Πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ

Ομάδα κουκουλοφόρων επιδίδεται σε πετροπόλεμο με ομάδα αστυνομικών που βρίσκονται στα Προπύλαια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με κροτίδες κρότου λάμψης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν υλικές ζημιές στη στάση του μετρό Πανεπιστήμιο.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

Δεκάδες συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Αθήνα. Συγκεκριμένα έχουν γίνει είκοσι προσαγωγές, πέντε συλλήψεις ενώ τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Σύλληψη διαδηλωτή που είχε στην κατοχή του τόξο, 2 βέλη, καδρόνι και τσεκούρι!

Πριν λίγο η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός διαδηλωτή που είχε στην κατοχή του τόξο, δύο βέλη, ένα καδρόνι και ένα τσεκούρι! Η σύλληψη έγινε στην πλατεία Συντάγματος!

Στους δρόμους 100.000 άνθρωποι

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή στη σημερινή πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν καθαρά πια για τουλάχιστον 100.000 ανθρώπους που βγήκαν στο δρόμο να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

πηγη:video,photos & news:newsbeast.gr