Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Α.Ε.Κ. HANDBALL:ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Πρόκριση στους 8 της ΕΥΡΩΠΗΣ με αντίπαλο την ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ..!

Ηρωική πρόκριση της ομάδας χάντμπολ της Ένωσης απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας που ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα και επικράτησε στα πέναλτι...( 27-23 το σκορ της κανονικής περιόδου).
Σε ένα παιχνίδι που μέχρι το τελευταίο λεπτό κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάλετζ καπ και να πάρει την πρόκριση στου ''8'' της διοργάνωσης. Η Ένωση κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα και την ήττα με 4 γκολ ποτ γνώρισε στην Ισπανία και να είναι αυτή που θα βγάλει εκτός την Σπότινγκ με 32-27 (κδ 27-23). Οι μάγκες του Γιάννη Αρβανίτη έγραψαν την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας του συλλόγου καταφέρνοντας κάτι ασύλληπτο αν σκεφτούμε να προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς. Με τις τιμωρίες και τους τραυματισμού να την ταλαιπωρούν. Όμως για ακόμα μια φορά απέδειξαν πως όταν είσαι ΑΕΚ είναι διαφορετικό και δεν μετράει τίποτα παρά μόνο η ψυχή και το πάθος. Έτσι το τελικό σκορ που την δίνει την ευκαιρία να ονειρεύεται για κάτι παραπάνω στην Ευρωπαϊκή πορεία της δεν σταματά εδώ και το ταξίδι συνεχίζεται.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ και να δείχνει ότι δεν έχει μπει στο ματς με τον φόβο του άουτσάιντερ αλλά της ομάδας που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το καλύτερο δυνατό. Για τους παίκτες, το τεχνικό τιμ αλλά πάνω από όλα για αυτό τον κόσμο που το έχει ανάγκη και σε μια φάση που και η Βασίλισσα έδινε τη δική της ''μάχη'' για σωτηρία έδωσε βροντερό παρών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι κατάφερε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να μην αφήσει σε κανένα σημείο την Σπόρτινγκ να κάνει το δικό της παιχνίδι και να επιβάλλει το ρυθμό της. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Μπακαούκα που σκόραρε σε κρίσιμα σημεία και δεν έδωσε ανάσα στους φιλοξενούμενους . Αλλά και τον Δημήτρη Καφφάτο που σε αντεπιθέσεις των Πορτογάλων ήταν εξαιρετικός και κράτησε την ΑΕΚ κοντά στο σκορ η ομάδα μπήκε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ της με 13-12.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο αφού η Σπόρτινγκ κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 2 γκολ. Εκεί για ακόμα μια φορά μίλησε η ψυχή και το πάθος των ΄΄κιτρινόμαυρων'' αλλά και η εξέδρα που ζέστανε το κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας και δημιούργησε απίστευτη ατμόσφαιρα ζητώντας ακατάπαυστα την πρόκριση. Οι μάγκες δεν θα μπορούσαν να μην ακούσουν τον κόσμο και με πολύ καλή άμυνα στα σημεία προς το τέλος έκαναν την υπέρβαση και '' έχτισαν'' μια διαφορά που τους έστελνε στα πέναλτι. Ο Μάνιτς ήταν αυτός που με δικό του γκολ έστειλε την ομάδα στην επόμενη διαδικασία και δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο παροξυσμό στην εξέδρα για αυτό το γεγονός.

Και ο επόμενος γύρος θα είχε μέχρι το τέλος την δική του αγωνία αφού η ΑΕΚ έδειξε κι εκεί ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Και αυτό έκανε όταν μετά τα πέντε πρώτα γκολ οι παίκτες συνέχισαν να εκτελούν και να διατηρούν την αγωνία. Το τέλος ήταν συναρπαστικό με την ΑΕΚ να πετυχαίνει το 32-27 και να ''πετάει'' στους ''8'' της διοργάνωσης.

Οι στιγμές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. Με τους παίκτες να γίνονται ένα με κόσμο και τεχνικό και να μην σταματούν τα τραγούδια και τους πανηγυρισμούς. Όλα τα παιδιά αμέσως μετά από αυτές τις μοναδικές στιγμές ευχαρίστησαν τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και με το καθιερωμένο ''ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ'' υποσχέθηκαν ότι θα ματώσουν για να καταφέρουν να φέρουν κάποιον τίτλο στην ΑΕΚ και να τους κάνουν υπερήφανους.

Τα δεκάλεπτα: 4-5, 8-8, 12-11 (ημίχρονο), 16-16, 23-20, 27-23 (κ.α.) 32-27 (πέναλτι)

ΑΕΚ (Γ. Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 11 (1), Γεωργιάδης 1, Μάνιτς 8 (1), Κουλούρης, Παπαδόπουλος 2 (1), Κόντης 1, Συγγάρης, Ασαρίδης, Τσαούσης, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 1, Μεγαλοοικονόμου 3 (1), Βακαλής (1)


Σπόρντιγκ Λισ. (Μ. Πόγκραγετς): Φιγκέιρα, Γκαλάμπας, Πορτέλα 5 (1), Μορέιρα 4, Μπιλάνοβιτς 2 (1), Ζελένοβιτς, Πέτριτς 5, Σίλβα, Σόλα 1 (1), Ντίας, Κορέια, Ρόχα 2, Σικέιρα, Μαγκαλάες 4 (1)

Διαιτητές: Γκόκμεν-Γκοκ (Τουρκία) Δίλεπτα: 4-6 Πέναλτι: 3/3-0/1


Πέναλτι:

28-23 Παπαδόπουλος
28-24 Σόλα
29-24 Μεγαλοοικονόμου
29-24 Σίλβα άουτ
30-24 Μπακαούκας
30-25 Πορτέλα
31-25 Βακάλης
31-26 Μπιελάνοβιτς
31-26 Ασαρίδης άουτ
31-27 Μαγκαλάες
31-27 Απέκρουσε ο Καφφάτος του Σικέιρα
32-27 Μάνιτς 

πηγη-ρεπορταζ:ΑΕΚ365.gr