Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΑΣ: ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η χώρα.
Στην  γενική απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ... Επίσης δεν θα λειτουργήσουν αστικά λεωφορεία, ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ.
Ο ηλεκτρικός δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ και τις 5 μ.μ έως τη λήξη της βάρδιας.
Το τραμ δεν θα λειτουργήσει το πρωί (έναρξη βάρδιας έως τις 6 π.μ) και αργά τη νύχτα (12 τα μεσάνυχτα έως τις 2.30 π.μ).
Το Μετρό πάντως θα λειτουργήσει κανονικά.
Επίσης, θα απέχουν από την εργασία τους και οι δάσκαλοι και καθηγητές, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις στις αποδοχές τους και τις συγχωνεύσεις σχολείων.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στο Μουσείο.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.
Στις  κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Απεργούν από τις 6 το πρωί  έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα να μην μεταδοθούν δελτία ειδήσεων ή ενημερωτικές εκπομπές σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.
Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. 
Συγκεκριμένα:
Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα παραμείνουν τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλλεϊ. Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του μετρό, ωστόσο δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο , λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ, ενώ κλιεστός θα παραμείνει ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Το τραμ θα κινηθεί από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία .
Σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων προχωρούν  οι δυο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, Aegean Airlines και Ολυμπιακή, εξαιτίας της στάσης εργασίας, από τις 12.00 έως τις 16.00 που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το διάστημα αυτό, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Απεργιακό «μπλακάουτ» στην υγεία.

Απεργία των εργαζομένων  στα νοσοκομεία όλης της χώρας, έχει προτείνει η Ομοσπονδία τους.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία, ενώ απεργούν και οι οδοντίατροι.

Παράλληλα, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν από κοινού να συμμετάσχουν στην απεργία. Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά, από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

 Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της από όλη τη χώρα να πάρουν μέρος στην απεργία.