Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ....ΜΕΣΩ ...You Tube..!

Μέχρι πρότινος, η διαδικασία εύρεσης εργασίας ακολουθούσε γνώριμη ρουτίνα: αναζήτηση κατάλληλων μικρών αγγελιών στις εφημερίδες, επίσκεψη σε γραφείο εύρεσης εργασίας και αποστολή του προσεκτικά γραμμένου βιογραφικού σας προς πάσα κατεύθυνση. Σήμερα, όσοι..... επιθυμούν να ξεχωρίσουν στην πολυπληθή αγορά υιοθετούν καινοτόμες μεθόδους. Μία απλή έρευνα στην ιστοσελίδα YouTube προσφέρει αφθονία παραδειγμάτων από επίδοξους υπαλλήλους που διαφημίζουν τις ικανότητές τους μέσω αυτοσχέδιων βίντεο.
Την ίδια στιγμή, η αγορά εύρεσης εργασίας εξασφαλίζει υποστήριξη από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το LinkedIn. Αν και η πρώτη μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, καθώς κανείς δεν θέλει το μελλοντικό του αφεντικό να δει τις ιδιωτικές φωτογραφίες από τα καλοκαιρινά μεθύσια, η δεύτερη ιστοσελίδα, η LiknedIn, ειδικεύεται στις επαγγελματικές επαφές και γνωριμίες. Η ιστοσελίδα αυτή έχει καταστεί έτσι ένας από τους αγαπημένους τρόπους όσων αναζητούν εργασία, να εκθέτουν τις δεξιότητές τους.
Αν, όμως, οι άνεργοι και οι εργοδότες συνομιλούν απευθείας μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης, τί γίνεται με τα γραφεία εύρεσης εργασίας και τις άλλες τέτοιες υπηρεσίες; «Οι ιστοσελίδες αυτές δεν απειλούν τη δουλειά μας. Η μόνη απειλή θα ήταν εάν δεν γνωρίζαμε πως να αξιοποιήσουμε τις ιστοσελίδες αυτές», λέει η Ιζαμπέλ Ρατινό, στέλεχος της διαδικτυακής εταιρίας εύρεσης εργασίας Monster.co.uk στη Βρετανία.
Την ίδια στιγμή, ορισμένοι νεοφερμένοι στην αγορά της εύρεσης εργασίας ανακαλύπτουν ότι μπορούν να προσελκύσουν πελάτες απευθείας χάρη στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας σε αυτές ηλεκτρονικές μικρές αγγελίες. «Με μία αγγελία σε ηλεκτρονική μορφή στο Facebook, για παράδειγμα, μπορώ να εξασφαλίσω αιτήσεις υπαλλήλων, χωρίς να έχω δαπανήσει καθόλου χρήματα. Από εκεί, μπορώ να έρθω σε επαφή με όσους πιστεύω ότι είναι κατάλληλοι, και να κανονίσω συνεντεύξεις με αυτούς», λέει ο Τζεφ Λεβιτάνσκι, ιδιοκτήτης εταιρίας οικοδομικών εργασιών στο Σικάγο των ΗΠΑ.
πηγη:www.kathimerini.gr με στοιχεία από BBC