Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Singles....?have a second thought..?


Μήπως οι φοβίες σας σας εμποδίζουν να έχετε τη σχέση που θέλετε; Αναρωτιέστε γιατί οι σχέσεις σας έχουν ημερομηνία λήξης ή γιατί οι επιλογές σας είναι.. λάθος;
Ολοι μας έχουμε απωθημένα από προηγούμενες σχέσεις, τα οποία κουβαλάμε σε κάθε νέα γνωριμία που κάνουμε. Πολλές φορές, όμως, οι ανασφάλειες μας κρατάνε στάσιμους και μας δημιουργούν προβλήματα. Μια από τις πιο συνηθισμένες φοβίες μας έχει να κάνει με την ιδέα της εγκατάλειψης και μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους.

Για παράδειγμα: γνωρίζετε έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να δημιουργήσει σχέση, αλλά εσείς καταλήγετε εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει χημεία μεταξύ σας ή ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Σκεφτείτε όμως ότι υπάρχει η πιθανότητα να αντιδράτε με αυτόν τον τρόπο, γιατί έχετε πληγωθεί τόσες φορές που φοβάστε ότι θα πρόκειται για μία ακόμη λάθος επιλογή.

Αποτέλεσμα; Προτιμάτε να μην προχωρήσετε περισσότερο και να μείνετε μόνοι σας.

Το επόμενο βήμα είναι να ξεκόψετε από τον κόσμο των γνωριμιών. Έχετε απομονωθεί και δε θέλετε καν να μπείτε στη διαδικασία να γνωρίσετε νέα άτομα. Η φοβία της εγκατάλειψης περιορίζει τις πιθανότητες, που έχετε να αγαπήσετε κάποιο άλλο πρόσωπο και σας προκαλεί συναισθήματα αμφισβήτησης, ανασφάλειας και απομόνωσης.

Γι' αυτό, όπως λένε και οι Άγγλοι, have a second thought... Μη δικαιολογείτε τον εαυτό σας και τις επιλογές σας, λέγοντας "πιο καλή η μοναξιά" και προσπαθήστε να ξεπεράσετε τα συναισθηματικά σας εμπόδια με απλούς τρόπους:

1. Αναγνωρίστε τα πρότυπα σύμφωνα με τα οποία λειτουργείτε. Σκεφτείτε ποια είναι ρεαλιστικά και ποια εξωπραγματικά.

2. Πάρτε την απόφαση να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας και στον τρόπο με τον οποίο αντιδράτε στην ερωτική σας ζωή.

3. Μοιραστείτε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας με φίλους.

4. Προσπαθείστε να είστε συναισθηματικά ανοικτοί με τους γύρω σας.

5. Αποκτήστε νέες ασχολίες και κάντε νέες γνωριμίες.


πηγη:e-go