Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ:Ενισχυμένος φέτος ο ιός H1N1,με 8 Θανάτους για την ώρα..!

Ο εφιάλτης της νέας γρίπης επέστρεψε! Ο ιός H1N1 έχει στείλει συνολικά 45 άτομα στις μονάδες εντατικές θεραπείες ενώ έχει αφαιρέσει τη ζωή σε 8 συνανθρώπους μας. Ήδη καταγράφεται στη χώρα μας μια αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων ενώ ήδη 25 ασθενείς νοσηλεύονται στις... ΜΕΘ νοσοκομειακών ιδρυμάτων όλης της χώρας.
Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο ιός εξακολουθεί και δείχνει το ύπουλο του πρόσωπο καθώς το νέο κοκτέιλ γρίπης που κυκλοφορεί εμφανίζεται ενισχυμένο. Περιέχει δηλαδή μεγαλύτερη δόση του στελέχους H1N1 και μικρότερη το άλλο στέλεχος του τύπου Α της γρίπης, το Η3Ν2 (γνωστό από την επιδημία γρίπης του Χονγκ –Κονγκ του 1968).
Ένας αρκετά επικίνδυνος συνδυασμός που τις τελευταίες εβδομάδες συνολικά 45 ανθρώπους έχει στείλει στην εντατική μονάδα. Έξι εκ των οποίων έχασαν τη μάχη με τη ζωή, ανάμεσα στους οποίους και ένα κοριτσάκι μόλις 14ετών που νοσηλευόταν στο «Παίδων» με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Στη λίστα των νεκρών συμπεριλαμβάνεται μια 54χρονη χωρίς προηγούμενο βεβαρημένο ιστορικό, ένας 30χρονος με καρδιολογικό πρόβλημα, ένας 48χρονος με νοσογόνο παχυσαρκία και ένας 53χρονος με καρδιολογική νόσο.
Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού, οι επιστήμονες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου κάνοντας έκκληση για εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος κυρίως σε πολίτες που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η χορήγηση των αντιικών προστατεύει όσους έχουν εκτεθεί στον ιό από την εμφάνιση της νόσου, ενώ ελαχιστοποιεί τη διάρκειά της.
Επιπλέον, οι επιστήμονες επιστρέφουν και με τις νουθεσίες περί υγιεινής ενώ συστήνουν την άμεση χορήγηση φαρμάκων σε περίπτωση εμφάνισης του ιού.