Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η Διάθεση Συχνάζει σε Διάφορα "Μέρη" μέσα μας!

Στο ίδιο μέρος συχνάζει τόσο η ευεξία μας όσο και η καλή μας διάθεση. Οι τροφές που τρώμε επηρεάζουν άμεσα όχι μόνο το δείκτη της ζυγαριάς μας αλλά και το θυμικό μας.
Μισή μπανάνα ή 130 γραμμάρια σπανάκι την ημέρα, σύμφωνα με τις μελέτες των ειδικών, αρκούν για να μας ζωγραφίσουν το... χαμόγελο της καλής διάθεσης στα χείλη μας.
Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Β6, η οποία προκαλεί την παραγωγή σεροτονίνης, μίας ουσίας που εκκρίνεται από τον εγκέφαλο και θεωρείται υπεύθυνη για την ευδαιμονία, την ηρεμία και την χαλάρωση. Τη βιταμίνη Β6 μπορούμε ακόμα να τη βρούμε στο συκώτι, στα όσπρια, στα δημητριακά και στα αυγά.
Το σπανάκι περιέχει βιταμίνη Β9 ή φολικό οξύ, το οποίο βοηθά στη δημιουργία νέων κυττάρων και στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, ενώ βοηθά ιδιαιτέρως τις γυναίκες που επιθυμούν να «συλλάβουν» απόγονο ή βρίσκονται ήδη στη φάση της εγκυμοσύνης. Η βιταμίνη Β9 μπορεί κανείς να τη βρει στα πράσινα λαχανικά (σπανάκι, λάχανο), στα φρούτα (πορτοκάλι, μπανάνα, φράουλες), στα φασόλια, στα δημητριακά ολικής αλέσεως, στο συκώτι, στο χοιρινό και στο κοτόπουλο και τέλος στα θαλασσινά και κυρίως στα μαλάκια.

πηγή: queen.gr