Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πέντε βήματα για να του ανάψετε...ξανά τη φλόγα..!

Οι περισσότερες από εμάς πιστεύουμε ότι για να κρατήσουμε ζωντανή μία σχέση πρέπει να αγοράζουμε συνέχεια καινούργια εσώρουχα ή καλλυντικά και παραμερίζουμε άλλα πιο ουσιαστικά πράγματα όπως η επικοινωνία και το μοίρασμα όμορφων στιγμών.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να δίνουμε νέα πνοή στη σχέση... επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην ουσία και όχι στο «περιτύλιγμα».
1. Κάνε διάλειμμα για να μιλήσετε
«Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες σε κάθε σχέση: εσύ, αυτός και η ίδια η σχέση» λέει ο Τάσος Λ. Χαραλαμπάκης, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής. Στην πρώτη έξαψη του έρωτα φροντίζουμε και τα τρία μέρη, αλλά καθώς η σχέση «γερνά» είναι εύκολο να τα αφήσουμε να μείνουν στάσιμα. Ο ειδικός προτείνει μια βόλτα κάθε μήνα με το σύντροφό σου, όπου θα κρατιέσαι από το χέρι και θα μιλάτε μόνο για τη «Σχέση».
2. Ζήσε ξανά την παιδική σου ηλικία
«Όπως ασκούμαστε για να διατηρήσουμε το σώμα μας νέο, η αφύπνιση της σχέσης μας με μια νέα δόση υψηλής ενέργειας ενδορφίνης είναι εξίσου σημαντική» γράφει η Άνι Μπένετ, ψυχοθεραπεύτρια, στο βιβλίο της The Love Trap. Προτείνει να ανακαλύψεις εκ νέου πράγματα που απολάμβανες να κάνεις όταν ήσασταν νέοι, όπως το ποδήλατο ή το πέταγμα χαρταετού.
3. Σβήσε τις «ρυτίδες»
Όλες θέλουμε κάποια στιγμή να πνίξουμε το σύντροφό μας για τις κάλτσες που πέταξε στο πάτωμα. Ο περιστασιακός καβγάς είναι φυσιολογικό κομμάτι της συμβίωσης. Όσο, όμως, τα χρόνια περνούν, το μοτίβο των διαφωνιών σας μπορεί να γίνεται διορατικό. «Οι διαφωνίες έχουν συνήθως πολλαπλά επίπεδα και αν αφήσεις οποιοδήποτε επίπεδο άλυτο, μπορεί να επιστρέψει σαν καταστροφικό μπούμερανγκ» τονίζει ο Τάσος Λ. Χαραλαμπάκης. Ο ίδιος προτείνει να αντιμετωπίσετε τον επόμενο καβγά σε τρία στάδια: να τον διαχειριστείτε, να τον λύσετε και να προχωρήσετε παρακάτω. «Έπειτα, επανορθώστε ο ένας στον άλλο, π.χ., αγκαλιαστείτε αμέσως μετά τον καβγά» εξηγεί.
4. Φλέρταρε ξανά…
Μόνο και μόνο επειδή ξέρεις τα πάντα για εκείνον, δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φλερτάρετε ξανά. Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω ετοιμαστείτε, πηγαίνετε ξεχωριστά και συναντηθείτε στον προορισμό σας.
5. Φέρε ξανά αυτό το τρυφερό αίσθημα
«Η ανεμοζάλη που βιώνουμε όταν ερωτευόμαστε δε χρειάζεται να ξεθυμάνει» γράφει η ειδική σεξολόγος Τρέισι Κοξ στο βιβλίο της Sextasy. «Όταν βρίσκεστε μαζί για πρώτη φορά, είναι μια σωματικά έντονη εμπειρία. Τα πάντα φαίνονται τέλεια και νιώθεις συνεπαρμένη καθώς το σώμα σου εκκρίνει ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις καλά». Δεν μπορείς να εκκρίνεις αυτές τις γεμάτες πόθο ορμόνες επ’ αόριστον, αλλά μπορείς να τις αντιγράψεις με το να γίνετε ξανά «σεξουαλικοί σύντροφοι». «Εάν έχετε μετατραπεί σε φίλους αντί για εραστές, πρέπει να στείλετε πιο δυνατά σήματα του τύπου “Έχω όρεξη!”» γράφει η Κοξ. «Και κάντε κάτι διαφορετικό. Ακόμη και ένα οικείο άγγιγμα μπορεί να φανεί παθιασμένο κάτω από ένα τραπέζι εστιατορίου».
Πηγή: MyWorld