Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΡΕΣ:"ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ" για τους άντρες, ενώ οι γυναίκες..."ΑΝΤΕΧΟΥΝ"..!

Το στρες θεωρείται η ασθένεια της εποχής μας. Οι έντονοι ρυθμοί και οι υπερβολικές απαιτήσεις της ζωής μας πολλές φορές μας φέρνουν σε καταστάσεις οι οποίες μας αγχώνουν υπερβολικά και μας καταβάλλουν ψυχολογικά και.... σωματικά.

Οι μεγαλύτερες πηγές στρες σύμφωνα με τους ειδικούς είναι :
1. O θάνατος ή η ύπαρξη σοβαρής ασθένειας στα άτομα της άμεσης οικογένειας (παιδί ή σύζυγος)
2. Το διαζύγιο ή ένας επώδυνος χωρισμός
3. Οικονομικά προβλήματα
4. Σωματική ή σεξουαλική βία
 
Σύμφωνα με σχετική έρευνα , οι μεγαλύτεροι παράγοντες στρες για τους άντρες είναι ο θάνατος ή η ασθένεια κάποιου κοντινού προσώπου και τα οικονομικά - επαγγελματικά προβλήματα. Σε περιπτώσεις υψηλού στρες οι άντρες αύξησαν σημαντικά τις ποσότητες αλκοόλ και καπνού που κατανάλωναν ενώ παρουσίασαν και περισσότερες ασθένειες και ένα είδος κατάθλιψης.

Οι γυναίκες σας παρόμοιες συνθήκες αύξαναν σημαντικά την κατανάλωση τσιγάρων αλλά δεν αρρώσταιναν τακτικά σε σημείο που οι ερευνητές κατέληξαν ότι οι γυναίκες αντέχουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις τραυματικές καταστάσεις ενώ είναι σε θέση να τις αντιμετωπίζουν με λιγότερες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Τα αποτελέσματα τις έρευνας , απέδειξαν ότι το άγχος έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην σωματική μας υγεία. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να περιορίζουμε - ειδικά οι άντρες - το άγχος μας και να βρίσκουμε τρόπους εκτόνωσης του για να αποφύγουμε έτσι σοβαρά προβλήματα υγείας.

s.health