Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ξανά στη μόδα ο "αυτοφωράκιας"...!

Ανθρώπους με ποινικό παρελθόν, ακόμα και φυλακισμένους χρησιμοποιούν ως διαχειριστές, εταιρείες που εκδίδουν κατά συρροή... πλαστά τιμολόγια. Τα ανταλλάγματα και το παράδειγμα των νυχτερινών κέντρων
Διαχειριστές με προσόντα φυλακισμένου φαίνεται ότι αναζητούν εταιρείες, που ειδικεύονται στα εικονικά τιμολόγια, λόγω των εντατικών ελέγχων του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", εταιρείες προσλαμβάνουν ως διαχειριστές ανθρώπους με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, ώστε όταν ο φορολογικός έλεγχος φτάσει στον υπεύθυνο, η έρευνα για την είσπραξη των προστίμων να φτάνει μέχρι τη φυλακή.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εταιρείες αυτές, προσφέρουν στους...
διαχειριστές έκτακτες παροχές ή πληρωμή σε είδος για να δεχθούν ένα επιπλέον ποινικό βάρος.
Το φαινόμενο αυτό είναι φυσικά γνωστό εδώ και καιρό στον χώρο της νύχτας, με τον γνωστό σε όλους μας "αυτοφωράκια", ο οποίος πήγαινε στο κρατητήριο αντί του ιδιοκτήτη, όποτε χρειαζόταν.
Τώρα όμως επεκτείνεται, καθώς δεν απαιτείται αντίγραφο ποινικού μητρώου για να ανοίξει κάποιος μια επιχείρηση. Αν μάλιστα η κυβέρνηση προχωρήσει με την καθιέρωση αυτόφωρης διαδικασίας για την παρακράτηση του ΦΠΑ, αναμένονται μεγάλες στιγμές στα δικαστήρια.