Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Παλαιά αρχεία με κρυμμένο θησαυρό σε νοσοκομείο..!

Μπροστά σε έναν κρυμμένο θησαυρό βρέθηκαν οι υπάλληλοι του Καρμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, ψάχνοντας στα παλιά αρχεία του νοσηλευτηρίου. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι οι οποίοι πραγματοποιώντας έλεγχο στα αρχεία του... νοσοκομείου, ύστερα από σχετική εντολή του διοικητή Γ. Γιαννακόπουλου, βρήκαν τα κλειδιά μιας τραπεζικής θυρίδας αλλά και τίτλους ιδιοκτησίας μετοχών αξιόγραφων και οικοπέδων, που περιήλθαν στην κατοχή του Καραμανδάνειου από δωρεές.
Όπως αποκαλύπτει ο «Κόσμος», πριν από λίγο καιρό ο διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιάννης Γιαννακόπουλος έδωσε εντολή να ερευνηθεί όλο το υπόγειο του αρχείου του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας βρέθηκαν τόσο τα κλειδιά μιας τραπεζικής θυρίδας όσο και οι τίτλοι ιδιοκτησίας μετοχών, αξιόγραφων, αλλά ακόμη και οικοπέδων που ανήκουν από διαθήκες και δωρεές στο Καραμανδάνειο.
Σε ό,τι αφορά τη θυρίδα, σύμφωνα με τα έγγραφα κατάθεσης που βρέθηκαν, βρίσκεται σε τραπεζικό κατάστημα της Πάτρας και περιέχει -μεταξύ άλλων- 323 χρυσές λίρες παλαιάς κοπής (περίπου 240 ευρώ αξίας η κάθε μία) καθώς και μετοχές αγνώστου ύψους και αξίας της πάλαι ποτέ κραταιάς Ιονικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Μάλιστα προκειμένου να εξακριβωθεί η αξία των μετοχών αλλά και να διερευνηθεί ο τρόπος εξαργύρωση τους, έχει διορισθεί ήδη με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πληρεξούσιος δικηγόρος και παράλληλα έχει σταλεί σχετικό έγγραφο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σε ό,τι αφορά ακίνητα (σπίτια και οικόπεδα) που βρέθηκαν ότι ανήκουν στο Καραμανδάνειο από διαθήκες και δωρεές, ήδη αυτά ταυτοποιούνται, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν διαπιστωθεί καταπατήσεις από τρίτους.
Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ο διοικητής του ιδρύματος, εάν η περιουσία του νοσοκομείου αξιοποιηθεί τότε το νοσηλευτικό ίδρυμα από παθητικό που ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες σε ότι αφορά τους ισολογισμούς του, θα μετατραπεί σε ενεργητικό με θετικά αποθέματα.

πηγη:stifora