Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΙ:Ομολογία υπεξαίρεσης 117.000 ευρώ σε Δήμο..!

Με.. επιστολή του στον δήμαρχο, ο ταμίας του δήμου Παγγαίου ομολογεί ότι υπεξαίρεσε από το ταμείο του δήμου 117.000 ευρώ γιατί αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες. Εμφανίστηκε κανονικά στη δουλειά του μετά την γνωστοποίηση και από τότε αναζητείται...
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο ταμίας, που εργαζόταν επί σειρά ετών στο δήμο Ελευθερούπολης ο οποίος μετονομάστηκε σε δήμο Παγγαίου, παρέδωσε δυο επιστολές στη φίλη του, μια για το δήμαρχο Παγγαίου, Βασίλη Ξουλόγη και μια για τον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης, Γιάννη Φιλόσογλου.
Η φίλη του επικοινώνησε με τον κ. Φιλόσογλου και του είπε να έρθει σε ένα μπαρ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοχωρίου προκειμένου να του παραδώσει την επιστολή.  Ο κ. Φιλόσογλου πήγε στο ραντεβού και παρέλαβε την επιστολή παρουσία και ενός αντιδημάρχου. Στη συνέχεια η φίλη του ταμία ζήτησε τηλεφωνικά και από το δήμαρχο να έρθει στον ίδιο χώρο για να παραλάβει μια ανάλογη επιστολή.
Στις δυο παρόμοιες επιστολές που αναγνώστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης o ταμίας υποστηρίζει ότι από τον Αύγουστο του 2009 υπεξαίρεσε από το ταμείο του δήμου Ελευθερούπολης - στη συνέχεια Δήμου Παγγαίου-  το ποσό των 117.000 ευρώ. Ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την πράξη γιατί είχε δανείσει χρήματα σε τρίτους και ο ίδιος από ένα σημείο και μετά είχε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα μετά από εκτεταμένη συζήτηση να στείλει την επιστολή στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών
Επίσης, αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν από την ενέργεια αυτή και να γίνει εκτεταμένος έλεγχος σε όλες τις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών του προσώπων δεδομένου ότι ίδιος ήταν υπεύθυνος και για άλλα νομικά πρόσωπα του Δήμου.
Ο υπάλληλος παρουσιάστηκε το πρωί για λίγη ώρα στην υπηρεσία του στο δημαρχείο Παγγαίου χωρίς ωστόσο να μιλήσει σε κανέναν για τις προθέσεις του.
Από το μεσημέρι και μετά κανένας από τους συναδέλφους του αλλά και από τη διοίκηση του δήμου δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του ή να τον συναντήσει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ