Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

VIDEO:ΑΜΕΑ ΜΕ ΨΥΧΗ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΗ...!!!

Εικόνες ντροπής έρχονται στη δημοσιότητα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για την άσκηση βίας εις βάρος 20χρονου ανάπηρου νεαρού στη Βρετανία κατά τη διάρκεια  
των φοιτητικών αντιδράσεων τον περασμένο μήνα για τις αλλαγές στα δίδακτρα των πανεπιστημίων.

Ο Τζόντι Μακιντάιρ, ένας 20χρονος φοιτητής που βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι πάσχοντας από εγκεφαλική παράλυση, ρίχνεται με τη βία κάτω στο έδαφος από αστυνομικούς οι οποίοι στη συνέχεια τον σέρνουν και του φέρονται απάνθρωπα!

Οι σκηνές αυτές έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη της Βρετανίας ενώ ο ίδιος ο φοιτητής μιλώντας στο BBC τόνισε ότι του επιτέθηκαν δύο φορές και αυτή που φαίνεται στο βίντεο ήταν η δεύτερη!

Ο νεαρός φοιτητής προσπαθούσε να εξηγήσει ότι δεν αποτελούσε ή αποτελεί κίνδυνο για την αστυνομία αλλά προφανώς και θεωρήθηκε το εύκολο θύμα και αντιμετωπίστηκε με περίσσεια δόσης βίας.

Ο ίδιος, πάντως, σε μια ένδειξη μαχητικού πνεύματος στη συνέντευξη στο BBC, αν και υπέφερε και θεωρεί άδικο ότι ξυλοκοπήθηκε, θεωρεί ότι είναι ακόμη πιο άδικο αυτό που συμβαίνει με τα δίδακτρα στα αγγλικά πανεπιστήμια και εκεί πρέπει να ρίξουν το βάρος οι δημοσιογράφοι.

Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να επικροτήσουμε το θάρρος, την ψυχική δύναμη και το πείσμα αυτών των ανθρώπων που αν σε κάτι διαφέρουν από εμάς είναι στο ότι διαθέτουν μια μεγαλοψυχία, μια υπερηφάνεια και μια ανωτερότητα χαρακτήρα που δεν πλησιάζει στο ελάχιστο τις απάνθρωπες αντιδράσεις των αρτιμελών ανθρώπων.