Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΤΩΡΑ: "Χαμός" στο κέντρο της Αθήνας!



Γενικευμένη ένταση ξεκίνησε περίπου στις 15:30 το μεσημέρι μετά τις πορείες για την μνήμη του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου, όταν αντιεξουσιαστές προξένησαν υλικές ζημιές σε τηλεφωνικό θάλαμο και άρχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους. Μέσα σε λίγα λεπτά τα Προπύλαια είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τους άνδρες των ΜΑΤ να συγκρούονται με τους νεαρούς.
Από τις συμπλοκές τραυματίστηκε μία γυναίκα.
Οι άγριες οδομαχίες συνεχίστηκαν, λίγο μετά τις 17:30 στην πλατεία Συντάγματος όταν απομακρύνθηκε το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία των Αριστερών οργανώσεων. Κουκουλοφόροι, αποφασισμένοι να αμαυρώσουν την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έχουν μετατρέψει την περιοχή σε "αρένα" ! Πέτρες και βόμβες μολότοφ από τους νεαρούς, κρότου λάμψης και χημικά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Η κατάσταση αυτή την ώρα είναι έκκρυθμη με αντιεξουσιαστές να εκσφενδονίζουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί έξω από τη Βουλή. Η νύχτα προβλέπεται μεγάλη στην Αθήνα.
Η ίδια εικόνα νωρίς το απόγευμα και στα Προπύλαια όπου αντιεξουσιαστές δημιούργησαν ι οδοφράγματα και κατέφυγαν σε... "κλεφτοπόλεμο" με αντίπαλο τα ΜΑΤ. Λίγο πριν τις 19:00 οι νεαροί, μετά από παρέμβαση των ΜΑΤ, κατέφυγαν στα στενά όπου και συνεχίζονται οι αναταραχές. Οι αναρχικοί είναι αποφασισμένοι να κάνουν άνω-κάτω την Αθήνα. Δεν το κατάφεραν πρωί και το μεσημέρι αλλά απ'ό,τι φαίνεται το πετυχαίνουν το απόγευμα. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 3 άνθρωποι ενώ αρκετοί έχουν προσαχθεί. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 25 προσαγωγές και αρκετούς τραυματίες.