Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο ..!!

Με την εισβολή ψυχρών ανέµων, που θα ξεπερνούν σε ταχύτητα τα 90 χλµ. την ώρα, θα αρχίσει από αύριο το πρωί η σοβαρή επιδείνωση του καιρού. Η θερµοκρασία θα πέσει σε ορισµένες περιοχές ακόµη και περισσότερο από 15 βαθµούς, ενώ οι πρώτες χιονοπτώσεις στην Αττική θα σηµειωθούν το Σάββατο.
Η µεγάλη αλλαγή τουκαιρού, που θ’αρχίσειτο επόµενο 24ωρο και ανα – σύµφωνα µε τατελευταία µετεωρολογικά δεδοµένα – να διαρκέσει µέχρι και την Κυριακή, θα προκληθεί από ένασύστηµα ψυχρών αερίων µαζών που κινείται ήδη προς τη χώρα µας.


«Το σύστηµααυτό έρχεται από τα δυτικά, δηλαδή από την Αδριατική, και διά µέσου των βαλκανικών χωρών θα εισβάλει στη χώρα µας την Παρασκευή», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ελενα Φλόκα, επίκουρη καθηγήτριαστον Τοµέα ΦυσικήςΠεριβάλλοντοςκαι Κλιµατολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

«Πρόκειται για µια ψυχρή εισβολή, όπως λέµε, η οποία φαίνεται πως θα παραµείνει στον ελλαδικό χώρο µέχρι και την Κυριακή, ρίχοντας σε χαµηλά επίπεδα τη θερµοκρασία και προκαλώντας χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές».  

Στην Αττική
Σύµφωνα µε το µοντέλο πρόγνωση ςκαιρούΣκίρωντου ΠανεπιστηµίουΑθηνών,το Σάββατο θα πέσουν χιόνια στους ορεινούςόγκουςτης Αττικής, όπως η Πάρνηθα,η Πεντέλη, ο Υµηττός, αλλάκαι σε περιοχές µε χαµηλότερο υψόµετρο, όπως στα βορειοανατολικά του νοµού και στ’ ανατολικά. ∆εν αποκλείεται ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο να πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας, όπου η θερµοκρασία αναµένεται ναµην ξεπεράσει τις µεσηµεριανές ώρεςτους 5 βαθµούς.

Αυτό σηµαίνει ότι µέσα σε 48 ώρες ο υδράργυροςθα «βουτήξει» στην Αθήνα κατά 17 βαθµούς Κελσίου, καθώς από τους 22 βαθµούς που έχει σήµερα θα φθάσει στους 5 βαθµούς ή καιλιγότερο το Σάββατο.