Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο κυβερνήτης της μπανανίας, απαίτησε συναίνεση!!!

«Τα κεντρικά», επέπληξαν σήμερα τους πολιτικούς της μπανανίας που αντιδρούν ακόμα στο ότι η χώρα τους βρίσκεται υπό ξένη κηδεμονία και τους απείλησαν ότι «Θα καταστραφεί η μπανανία σας,  αν δεν συμφωνήσετε με όσα σας ζητάμε» Αυτή ήταν η ουσία και το περιεχόμενο της παρέμβασης του περιβόητου γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Νομινίκ Στρος Καν, ενώπιον του τοπικού φύλαρχου . Από το αναλόγιο του Μεγάρου Μαξίμου, ο Στρος Καν είπε με περίσσεια ειλικρίνεια ότι «το μέλλον της Ελλάδας ήταν και παραμένει σε κίνδυνο αν οι πολιτικές δυνάμεις δεν συμφωνήσουν στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στον ίδιο».  Κάνοντας, μάλιστα, και χιούμορ στην έναρξη της ομιλίας του, ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να μιλήσει στα Ελληνικά, αλλά υποσχέθηκε την επόμενη φορά να το πράξει. Είναι λογικό: Όλοι οι κυβερνήτες αποικιών γνώριζαν κάποιες λέξεις από τις τοπικές διαλέκτους.
Ο Στρος Καν, καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δεν σταμάτησε να ζητεί θυσίες ζωής από την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ως αντάλλαγμα αυτού, διαβεβαίωσε ότι το 2012 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αν η πρόβλεψή του αυτή, έχει την επιτυχία που είχαν και οι λοιπές προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, καλύτερα να σκεφτόμαστε όλοι σοβαρά να εγκαταλείψουμε την χώρα…
Εκφράζοντας, δε, τον εντυπωσιασμό του για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, «είναι αυτός που πλήττεται από τα αναγκαία  μέτρα», ο Στρος Καν σημείωσε ότι πλέον το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η ανάπτυξη. «Το βασικό πρόβλημα είναι η ανάπτυξη, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτε» κατά τον Ντομινίκ Στρος Καν. Πως θα έρθει η ανάπτυξη με αυτούς τους απίστευτους φόρους, την ανυπαρξία τραπεζικής χρηματοδότησης την κατάρρευση των εσόδων κλπ, είναι ένα μυστικό που ως επικεφαλής των δυνάμεων κατοχής το κράτησε για τον εαυτό του.
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, επεσήμανε ότι η χώρα έχει κάνει πολλά μεν, αλλά απομένουν ακόμη περισσότερα να γίνουν.
Ο επικεφαλής του διεθνούς οικονομικού οργανισμού εμφανίστηκε, όπως είναι ήδη γνωστό, θετικός στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την τρόικα.
Ο Στρος Καν αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του χρέους που αντιμετωπίζει το σύνολο της ευρωζώνης και σημείωσε εμφαντικά ότι η λύση σε αυτό το ζήτημα είναι μία. Η ανάπτυξη, που όμως είναι αργή και έρχεται με χαμηλούς ρυθμούς. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός μίλησε για διαδικασία έντασης στις διαρθρωτικές αλλαγές εντός του 20112 και τόνισε ότι για τη χώρα μας είναι θετικό ότι η προσπάθεια που καταβάλει αναγνωρίζεται πλέον από όλους.