Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:«Το νησί της ξανθιάς» στήνει λιθουανική εταιρεία στις Μαλδίβες..!

Οι ξανθιές της Βαλτικής αποφάσισαν ότι αρκετά ανέχθηκαν τη σπίλωση του ονόματός τους με τα ανέκδοτα. Τώρα θέλουν να αποδείξουν ότι είναι εξυπνότερες, ξεκινώντας με τη δημιουργία ενός θερέτρου διακοπών στις Μαλδίβες, σε νησί αποκλειστικά... στελεχωμένο με ξανθιές.
Η Λιθουανική εταιρεία Olialia, που προφέρεται (Ου λα λα) ανακοίνωσε ότι θα δημιουρήσει θέρετρο διακοπών στις Μαλδίβες, στο οποίο θα εργάζονται αποκλειστικά ξανθιές γυναίκες, χωρίς εξαίρεση, συμπεριλαμβανομένων των πιλότων.
Η Olialia διοικείται και στελεχώνεται από ξανθιές και ήδη δραστηριοποιείται σε 75 διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς.
Η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Giedre Pukiene, δήλωσε ότι επιθυμεί να σπάσει το στερεότυπο ότι οι ξανθιές γυναίκες είναι λιγότερο έξυπνες. "Τα κορίτσια μας είναι πολύ έξυπνα και έχουν πτυχία. Όλες τους θέλουν να κάνουν κάτι με τις ζωές τους και έχουν πολλές επιχειρηματικές ιδέες".
Το σχέδιο ανακοινώθηκε επίσημα αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά το θέρετρο αναμένεται να ανοίξει το 2015.
Όταν το νέο είχε δημοσιευθεί για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο στην ιστοσελίδα των Μαλδίβων "Minivan", αρκετοί αναγνώστες το καταδίκασαν, επισημαίνοντας ότι πραγματοποιούνται διακρίσεις με το να εξαιρούνται οι μη άσπροι Μαλδιβιανοί. "Αυτό είναι ρατσιστικό και δεν θα πρέπει να επιτραπεί", είχε γράψει κάποιος αναγνώστης.
Οι τοπικοί νόμοι ενδέχεται να φέρουν εμπόδια στο έργο, αφού απαιτείται από τα θέρετρα στις Μαλδίβες, το 50% των υπαλλήλων να είναι ντόπιοι.