Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ: Η ΜΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ-Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το «Νίκος Γκούμας» μας… αποχαιρέτισε τον Μάιο του 2003 με χωρητικότητα περίπου 25.000 θέσεων. Έκτοτε παρουσιάστηκε το σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη με χωρητικότητα 36.500 θέσεων (δύο διαζώματα πλήρως στεγασμένα), ενώ ο Γιάννης Γρανίτσας στην ανακατασκευή προ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είχε πλάνο για γήπεδο 32.000 θέσεων. Από αυτά τα δύο σχέδια για την Νέα Φιλαδέλφεια τίποτε δεν πήρε σάρκα και οστά, το καθένα για διαφορετικούς λόγους… 
Εν τέλει φτάσαμε σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ με την Ερασιτεχνική και τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας να προχωρούν όλοι μαζί δυναμικά για την έναρξη των εργασιών με στόχο να ξεκινήσουν αυτές μέσα στο επόμενο καλοκαίρι.
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η ΑΕΚ δεν έχει φτάσει τόσο μακριά αναφορικά με την κατασκευή γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Το παραδέχονται και φορείς της Πολιτείας, αλλά και η ίδια η «οικογένεια» της Ένωσης. Το τωρινό πλάνο της ΑΕΚ κάνει λόγο για μίνιμουμ 28.000 θέσεις στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο. 
Η ΑΕΚ «παλεύει» να περάσει μέσα από την Πολιτεία την αύξηση των θέσεων για να φτάσει τις 30.000 που είναι και το μάξιμουμ. Αυτό συζητούν με το ΥΠΕΚΑ και αυτό είναι και ένα από τα πιο σημαντικά «νομικά θέματα» για τα οποία έκανε λόγο ο Σταύρος Αδαμίδης τόσο έξω από το Υπουργείο, όσο και με την νέα διοίκηση  του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Η ΑΕΚ θα έχει εντός των επόμενων ημερών απάντηση από το ΥΠΕΚΑ για το αν μπορεί να φτάσει η χωρητικότητα τις 30.000 θέσεις (χωρίς να έχει προβλήματα με το ΣτΕ και την νομιμότητα του έργου), ένα νούμερο σαφώς πιο ικανοποιητικό για τον όγκο των φίλων της Ένωσης. Όπως και να έχει ακόμα και με σχέδιο για γήπεδο 28.000 θέσεων η ΑΕΚ προχωρά ενωμένη και δυναμικά ώστε να ξεκινήσουν τα έργα το καλοκαίρι του 2011.