Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΑΕΚ: ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ,ΒΡΕΘΗΚΕ(?) ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ!

Οι επαφές του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρου Αδαμίδη με υπουργούς, αναπληρωτές και μέλη της κυβέρνησης συνεχίζονται με γοργούς και αμείωτους ρυθμούς. Και τούτο διότι το κλειδί στην υπόθεση αφορά στον τρόπο... χρηματοδότησης, που σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, έχει ήδη βρεθεί.
Με το χθεσινό ραντεβού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη η ενιαία και αδιαίρετη πλέον ΑΕΚ (κάτι που πρέπει να σημειωθεί και να τονιστεί διότι Ερασιτεχνική και ΠΑΕ βαδίζουν χέρι-χέρι προς την πραγμάτωση του μεγάλου στόχου) ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης προς την Πολιτεία.

Η ΑΕΚ έχοντας πλέον και τον καλλικρατικό Δήμο Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας στο πλευρό της _ με τη διαβεβαίωση και δέσμευση ότι η νέα δήμαρχος Έφη Αποστολάκη θα παρουσιάσει στους πολίτες της πόλης όλους τους λόγους που το νέο σχέδιο που έχει εκπονήσει ο αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης είναι υλοποιήσιμο και ωφέλιμο για την περιοχή ,προχωρά στις νομικές λεπτομέρειες του πλαισίου που θα «περιφρουρήσει» το υπό σχεδιασμό έργο και δεν θα το αφήσει διάτρητο σε οποιαδήποτε αντίδραση. 


Έχει βρεθεί ο χρηματοδότης(?)
Οι πληροφορίες του Sport24.gr θέλουν την ΠΑΕ να βρίσκεται πολύ κοντά (αν δεν έχει ήδη επιτευχθεί) σε συμφωνία με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό που θα επενδύσει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που απαιτούνται. Αναφερόμαστε σε ένα ποσό κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία στην ΠΑΕ θεωρούν ότι (σχεδόν) έχουν εξασφαλίσει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε και χθες  πως «θέλουμε τα έργα να ξεκινήσουν εντός του 2011 και ευελπιστούμε ότι θα αυτό για γίνει». Δεν θα προχωρούσε με τόσα γοργά και σίγουρα βήματα αν δεν είχε τη βεβαιότητα της επένδυσης. Μάλιστα από το ποσό που θα εκταμιεύσει για λογαριασμό της Ένωσης ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που θα επιλεγεί (διότι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη δεσμευτεί ότι μπορούν να δώσουν το μεγάλο κεφάλαιο εκκίνησης είναι δύο) θα φανεί και πόσα χρήματα θα επενδύσουν οι δύο εναπομείναντες μέτοχοι.

Οι Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς έχουν αποφασίσει ότι θα συνδράμουν οικονομικά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και θα καλύψουν το ποσό το οποίο θα υπολείπεται για την περάτωση του έργου. Θα γίνει ασφαλώς προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Αντιλαμβάνεστε ασφαλώς πόσο σπουδαίο επίτευγμα είναι εν μέσω περιόδου απόλυτης οικονομικής κρίσης, η ΑΕΚ να έχει ήδη εγγυήσεις για τα κεφάλαια με τα οποία θα κατασκευάσει γήπεδο στη Νέα Φιλαφέλφεια.

Αυτό το έργο το θέλουν όλοι

Εξερχόμενος χθες ,από το γραφείο του κ. Σηφουνάκη, ο Σταύρος Αδαμίδης είπε τα εξής για το έργο που θα δώσει πνοή και στέγη στην τσιγγάνα εδώ και 7 χρόνια ΑΕΚ:

«Έκλεισε ο πρώτος κύκλος των επαφών με τους αρμόδιους φορείς. Ξέρω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ κουράζεται να ακούει μόνο για συναντήσεις και θέλει κάτι πιο ουσιαστικό. Θέλω να τον καθησυχάσω ότι γίνεται μια πολύ ουσιαστική δουλειά. Υπάρχουν 7-8 άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά πάνω στο ζήτημα κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπαίνουμε τώρα σε ένα στάδιο κατά το οποίο θα επεξεργαστούμε τις νομικές ρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει το έργο και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε πιο ευχάριστες ειδήσεις.

Από την πλευρά του υπουργείου είναι πολύ θετικό το κλίμα. Η Ελλάδα περνάει μια περίοδο μεγάλη ύφεσης και είχε ανάγκη από αναπτυξιακά έργα και θεωρούμε ότι σήμερα ότι βρήκαμε ακόμα έναν σύμμαχο στην προσπάθεια μας για κατασκευή του γηπέδου Νέα Φιλαδέλφεια.

Θα προσπαθήσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας να ξεκινήσουμε να έργα μέσα στο 2011. Δεν μπορούμε να πούμε το πότε ακριβώς αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση έχουμε κάποιες ιδέες στο μυαλό μας και όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή θα δούμε με πιο τρόπο θα αντλήσουμε τα έσοδα προκειμένου να ξεκινήσει το έργο».

sport 24