Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ??«Ποιον θα φωνάξεις; Τους κυνηγούς φαντασμάτων!»

Από την «τρυφερή» ηλικία των 11 ετών μόλις, ο Ουίλιαμ Χιμένεζ μπορούσε να δει νεκρούς ανθρώπους -ένα πράγμα σαν τον Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ στην «Έκτη Αίσθηση», δηλαδή. Μπορούσε να τους δει να περπατούν
στο δρόμο, μέσα σε ένα σπίτι ή σε μια διάβαση, περιμένοντας να ανάψει το φανάρι για τους πεζούς. «Αρχικά, με τρόμαζε μέχρι θανάτου» ομολογεί ο 60χρονος σήμερα Χιμένεζ, συνταξιούχος αστυνομικός. «Κάποιες φορές έβλεπα όλο το σώμα και κάποιες άλλες μόνο ένα μέρος του. Φορούσαν ρούχα από την περίοδο, κατά την οποία είχαν πεθάνει».
Με τα χρόνια, ο Χιμένεζ άρχισε να αποδέχεται την ιδιαίτερότητά του αυτή ως χάρισμα και είπε να το γυρίσει σε... «μπίζνα», ιδρύοντας, από κοινού με άλλους δύο συνταξιούχους συναδέλφους του στην Καλιφόρνια, μια εταιρεία... κυνηγών φαντασμάτων (θυμάστε τους «Ghostbusters»; Κάτι τέτοιο, χωρίς το χιούμορ της κινηματογραφικής ταινίας, φυσικά...)! Έτσι, από κυνηγοί του εγκλήματος μετατράπηκαν σε... ειδικούς επί των πνευμάτων, που αναλαμβάνουν να διαπιστώσουν εάν ένα σπίτι είναι στοιχειωμένο και, στη συνέχεια, να «ξεφορτωθούν» τους ανεπιθύμητους επισκέπτες!

Θα αναρωτιέστε, βέβαια, κατά πόσον μια τέτοια «επιχείρηση» έχει δουλειές... «Με φούντες», είναι η απάντηση. Μέχρι σήμερα, ο Χιμένεζ και η παρέα του έχουν κληθεί να ερευνήσουν περισσότερες από 100 τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων μία πόλη-«φάντασμα», έναν πυροσβεστικό σταθμό και δεκάδες ιδιωτικές κατοικίες.


Όσο για τις εμπειρίες τους; Τραυματικές, το λιγότερο, τουλάχιστον έτσι όπως τις περιγράφουν... Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της δουλειάς, τα φαντάσματα τους έχουν χτυπήσει, απωθήσει και στείλει στο νοσοκομείο ουκ ολίγες φορές... «Τα περισσότερα πνεύματα που συναντάμε δεν είναι εχθρικά, αλλά επιζητούν την προσοχή» εξηγεί ο Χιμένεζ. «Αυτό όμως» προσθέτει, «δεν τα κάνει λιγότερο τρομακτικά»...