Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Βουλή με 6 κόμματα δείχνει νέο γκάλοπ!!Μένουν ακόμα εκτός Μπακογιάννη και Κουβέλης!

Κάτω από το 50% σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνει η πρώτη δημοσκόπηση, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκε από την ΜRΒ. Το γκάλοπ της ΜRΒ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, «βλέπει» βουλή με 6 κόμματα, με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να λαμβάνουν αθροιστικά κάτω από 50%.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της εξαμηνιαίας έρευνας "Τάσεις" της MRB δείχνει αποστασιοποίηση των πολιτών από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ  έχει προβάδισμα 4,1 μονάδων συγκεντρώνοντας  26,7% έναντι 22,6% της η ΝΔ.
Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μείωση της δύναμή του κατά περίπου μιάμιση ποσοστιαία μονάδα και η ΝΔ αύξηση κατά περίπου δυόμιση.

Το ΚΚΕ σημειώνει άνοδο στην πρόθεση ψήφου στο 8,4%. Ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,3%, οι Οικολόγοι με 3,2%, το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη το 2,8% και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη το 2,1%. Στο 23% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με  33% έναντι  24,7% του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει μειώσει τη διαφορά κατά περίπου δύο μονάδες.

Ένας στους 3 πολίτες, 28,2%, ζητεί οικουμενική κυβέρνηση, το 22,7% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και 18% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ.

Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ επιλέγει το 48,4%, ΝΔ 20,4%, ένα ποσοστό 4,6%, προβλέπει κυβέρνηση συνεργασίας και κανένα απαντά το 25,2%.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
Το 78% των ερωτηθέντων  θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί, μόλις  ,2% εκτιμούν ότι θα βελτιωθεί και 17% ότι θα μείνει στάσιμη. Σχετικά με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, ποσοστό 46,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι είναι πιθανό, σε αντίθεση με ποσοστό 41,5%, που δεν το «βλέπουν».

Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ επιλέγει το 48,4%, ΝΔ 20,4%, ένα ποσοστό 4,6%, προβλέπει κυβέρνηση συνεργασίας και κανένα απαντά το 25,2%.
PROTO THEMA