Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

"ΕΛΛΑΣ": ΛΟΥΚΕΤΟ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΩΝ..!!!

Πανδαιμόνιο επικρατεί την Τρίτη στις οδικές αρτηρίες της Αττικής, λόγω της 24ωρης απεργίας στις συγκοινωνίες. Κλειστές είναι και οι τράπεζες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί το ΙΚΑ
Tο μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Πέτρου Ράλλη, από Θηβών έως Κηφισό, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Μεσογείων, στην Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη (από έξοδο Αττικής Οδού - Μεσογείων) και στο ρεύμα προς Ηλιούπολη.
Επίσης, μποτιλιάρισμα υπάρχει στην Αθηνών - Λαμίας (είσοδος) από έξοδο Αττικής Οδού - ΚΤΕΛ, στη  Λεωφόρο Κηφισίας, στην Λεωφόρο Βασ. κωνσταντίνου, στην Καλλιρρόης και στην άνοδο της Συγγρού.
Ιδιαιτέρως αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην οδό Σταδίου, στην Αμαλίας και στη Μιχαλακοπούλου.
Μπλοκαρισμένη βρίσκεται η Λ.Ποσειδώνος προς Πειραιά πριν τη Λ. Κηφιστού εξαιτίας ακινητοποιημένου οχήματος, καθώς και στην Λ.Σχιστού - Κορυδαλλού.
Για σήμερα τρίτη δεν ισχύει το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.
Την Τετάρτη η 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Χάος από τις απεργίες«Νεκρώνει» αύριο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στη 1 μετά το μεσημέρι πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, ενώ 24ωρη απεργία κάνουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι.
Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στα λιμάνια, οι ναυτεργάτες και οι δημοσιογράφοι. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ. Κάλεσμα στους εργαζομένους για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία απηύθυνε και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του οποίου τόνισαν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει με αφορμή την κρίση να υπογραφούν επιχειρησιακές συμβάσεις χωρίς κριτήρια.
Στάση εργασίας και από τους οδηγούς ταξί
Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις σήμερα και αύριο στην Αθήνα λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, στις οποίες αύριο θα συμμετάσχουν και τα ταξί με τετράωρη στάση εργασίας. Οι αυτοκινητιστές ταξί αποφάσισαν χθες την πραγματοποίηση στάσης εργασίας αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και αντιδρώντας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, στην οικονομική πολιτική και τα νέα μέτρα.
Οι κινητοποιήσεις αυτήν την εβδομάδα
ΤΡΙΤΗ: 24ωρη απεργία στις τράπεζες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ (6 έως τις 9 το πρωί, 12 το μεσημέρι έως 5 το απόγευμα και 9 το βράδυ έως μεσάνυχτα), παναττική στάση εργασίας ΓΣΕΕ και ΕΚΑ από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, με προσωπικό ασφαλείας το ΙΚΑ.
ΤΕΤΑΡΤΗ: Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Ακινητοποιημένα αεροπλάνα και συρμοί του ΟΣΕ λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των σιδηροδρομικών. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Θα κινηθούν τα λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και τραμ από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ (έως και την Παρασκευή), ανοιχτά μόνο τα διημερεύοντα και διανυκτερευοντα φαρμακεία, απεργούν οι ταχυδρομικοί.
ΠΕΜΠΤΗ: 24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ.